Ponoćka i jasle pod oltarom bazilike-katedrale Sv. Tripuna

9
Biskup kotorski Ilija Janjić

Ponoćna misa u kotorskoj katedrali

sa ponoćke

Svečano, s mirom Božjim u blagoj noći blistala je bazilika katedrala Svetog Tripuna i sjaj u očima vjernika i ljudi dobre volje koji su sinoć svako u svojoj molitvi poželjeli zdravlja, mira i sloge među ljudima.

Ponoćku je služio biskup kotorski monsinjor Ilija Janjić sa svještenstvom.

Povratak čovjekove ljepote, njegove duše je u povratku hoda ka Betlehemu, poručio je vjernicima biskup Janjić u Božićnoj poslanici.

Sa baladura čule su se Božićne pjesme mješovitog katedralnog  zbora, uz pratnju orgulja i tamburaškog orkestra.

Danas na Božić svečana sveta Misa bila je jutros u katedrali, a u 18 sati je u crkvi Sv. Klare.

prepuna katedrala
Jaslice

9 KOMENTARI

  1. Na veliku zalost smo saznali da Visa Pomorska Skola nije postovala vejernicima pravo na blagdan, vec su studnti iz Bara Ulcinja itd imali ta dva dana , Badnji i Bozic , zakazano po dva ispita dnevno, tako da nijesu mogli s porodicama proslaviti veliki praznik. Dali je uprava Fakulteta znala da je Bozic 25tog ili ne neznamo, a dali je namjerno davano i po dva ispita bas ta dva dana , isto novinari treba da pitaju Dekana. Mi kao gradjani nista ne smijemo da pitamo, jer nam niko na nista ne odgovara.

    • To nezna niko. Sto se tice broja ljudi, skoro niko s Mula Prcanja Stoliva itd nije mogo doc je siromasni narod nema vise auta. Stara auta ostarala a za noev nema para.Autobuse ne voze ponoci okolo, a broda nema. Sve je manje para. Iz Perasta skoro nikoga. To malo Kotora Skaljara i Dobrote i to je to. Mladih takoodje malo. Ne denjaju se ni Bogdasici sto zive po Kotoru doc, kao i neki Shpiljari. Steta, maakr ih sad niko po komunizmu ne tjera, nije kao 1955te god.

  2. Prelijep vam je sajt , Sretna vam nova SKALAŠI naši! Budite sretni i uvijek ostanite isti sa obrazom čistim.

  3. Moglo je još biti više vjernika. Naš narod se prepao od zime a preljepo veče je bilo i noć, nego eto.Čestit Božić svijema

  4. U Svetoga Tripuna vazda prelijepo.. baš su ga krasno okitili.Posebno ugodne blagdane želim don Tonću našemu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].