Zoran Vučinović: Najbolja bi bila zajednička koordinacija

15
da ovakvih slika ne bude više

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Nepropisno parkiranje nije nikakva novost u Kotoru.

Slika parkiranih vozila na trotoarima, pa čak i u gradskom parku svakodnevna je pojava.

Da li je parkiranje vozila na nepropisnim mjestima predmet interesovanja komunalne policije ili saobraćajne policije kotorske Ispostave, za mnoge građane je i dalje nepoznanica.

Zbog toga smo pozvali načelnika kotorske Komunalne policije Zorana Vučinovića koji je za Skala radio kazao da, zbog činjenice da je problematika nepropisnog parkiranja vozila značajna na teritoriji Kotora, ova Služba je pokrenula aktivnosti da se nadležnosti koje su bile i koje su i sada saobraćajne policije, prenesu u dijelom u nadležnost kotoske Komunalne policije.

Tako je aktivnošću Zajednica opština i nekolicine načelnika Komunalne policije sa lokalnog nivoa dio nadležnosti vezanih za ovu oblast prenešeni u nadležnost Komunalne policije.

U slučaju nepropisnog parkiranja, pored Komunalne policije apsolutnu nadležnost i apsolutno postupanje ima i saobraćajna policija, kazao je Vučinović.

Koordinisano djelovanje ta dva subjekta bi bilo poželjno i dalo bi bolje rezultate.

Vučinović je kazao da u Komunalnoj policiji rade sve što je do njih, bez obzira što još uvijek nemaju specijalno vozilo “pauk” i ne mogu koristiti “lisice”.

On se osvrnuo i na neke komentare koje je čitao na portalu Skala radija za koje je kazao da nemaju nikakve veze sa istinom.

Vučinović je još jednom istakao da je nepropisno parkiranje u direktnoj nadležnosti Uprave policije, odnosno saobraćajne policije, a da su Komunalnoj policiji prenešene nadležnosti iz članova 60 i 61, ali to ne spriječava i dalje postupanje po tim članovima i saobraćajne policije.

On je kazao da saobraćajna policija ima mnogo veća ovlašćenja i mnogo veći uticaj i značaj na regulaciju bezbijednosti saobraćaja.

15 KOMENTARI

  1. Vučinoviću, svaka ti čast što ovima nekrstima skidaš krst kojim bi da svađaju narpd. To ih žulja pa te napadaju. Neka amfila postave gore da svijetli. Ako opet krenu zovi i mene da ti pomognem.

    • Bebo sto tebi smeta krst a imas ga oko vrata…hehehehe
      Ocigledno ti smeta samo pravoslavni?
      Adio Mare……. Adio jadne ne bila pusti se djavola nego ocisti malo oko kuce da pomognes izgledu grada ka sto bi svi trebali d aje srece prvo srediti svoje pa se pecati u tudje

  2. Potpuno je jasno da Bokelj i njegovo društvo napadaju Vučinovića jer im smeta što pokušava da uvede red jer je je decenijama sv e bilo haos. To teško ide jer su problem sami građani a i i saobraćajna policija ne radi svoj posao kad se radi o nepropisnom parkiranju. Kad se nabavi pauk i lisice pa kad se udari po džepu ovo će se sve dovest u red. Samo tako se obrazuje narod. Ostavite se Komunalne policije jer sam sigurna da mnogi od vas parkiraju nepropisno i kukaju da im se ne ponese auto.

  3. Da “osvane” dje pored puta krst siguran sam da bi g.Vucinovic brzo reagovao.
    Usput,cije je vozilo marke Peugeot 407 crvene boje oznaka KO CG 001 koje je cesto parkirano na vrata grada?
    Pretpostavljam zbog tablica da je od Vladike Rada ?

    • Opet ovi iz informativne kuhinje…Batali i radi svoj posao,pljuvanije po svemu što nije ka ti…
      Nije vam to bio valjda hriščćanski simbol…Ukradeni stub od struje…deset metara žice i antenska konstrukcija za lov vanzemaljaca..ili ste valjda željeli malo da pospremite nas koji nismo od vašijeh nakana.
      No, vi pljujete ovog Vučinovića e mu basta da uradi neke stvari koje nisu imali snage drugi.Njega barem ima svuda i u svaku uru.
      Radi čovjek..a za razliku od drugih kojih je većina iz općine…Radi…ko radi ima više mana,a kone radi samo jednu…da ne radi.
      Stručnjaci moji ,vi koji se javljate,što ne rekoste vašim bližnjim da razviju kulturu ponašanja i da se ne parkiraju đe stignu…nisu to vanzemaljci što prave nered,no mi!!! Dragi moji lijepi Kotorani,mi smo TI…

      • Ne, ne, nikako nismo svi mi TI koji parkiraju tamo gdje nije parking. Najbolje bi bilo neka gospodin Vučinović fotografiše ta vozila i to proslijedi Skali, a ona to uredno objavi sa propratnom informacijom tj. punim imenom vlasnika, a ako ga nezna mi vjerni slušaoci ćemo ga sigurno prepoznat i ovim putem mu objavit ime tek toliko da se zna !!!

        • Bravo Zorana,
          Nismo mi TI ako je to maki mali sto em en bi cudilo jer ej njemu sve nenormalno normalo. Naucili ga mali dps/sdpovci da bude takav pa ne vidi prst pred ociju, ka ni oni… hehehe.
          Evo Bokelj vec pitao Skalu ciji je auto stalno parkiran (KO CG 001) ispred vrata od grada, pa da odatle pocnemo.
          Da se kaznjavaju prvo ovi sto su “idoli” ovih sto se svudje parkiraju/ da ne bi platili parking uglavnom/.
          Adio Zorana …ovaj put si u pravu…hehehe ka’ da si od Milosevica (S)

  4. Svi mi koji smo radili u inostranstvu znamo kako je tamo strogo zabranjeno parkiranje na trotoarima. Ja to parkiranje nisam vidio ni u Podgorici a ni u Hercegnovom. Ako neko ne zna na koji način da to suzbije, neka pođe do ovih naših gradova i kopira njihovo iskustvo. Nisu pauk i lisice jedina sredstva kojima se može suzbiti nepropisno parkiranje. Prikačite kaznu za auto, naplata se može izvršiti na više načina. Na kraju, ako se na plati, kazna se dodaje iznosu koji treba platiti za registraciju vozila, dok ako su u pitanju stranci, oni prijavu dobijaju na graničnim postajama i tamo je plaćaju, potrebna je samo dobra koordinacija i znanje kompjutera. Da li će to odraditi komunalci ili policija, stvar je njihovog dogovora, a nije u redu da zbog toga pate građani ovog grada.

  5. Trebalo bi pocet kaznjavat vlasnike kafana i prodaona gdeje se nepropisno parkiraju na trotoar i na sred ceste.Na trecem putu je danas bio kolaps duze od 2 sata. Parkiraju se na sred puta .A sto i nebi.kad nema Vucinovica da kaznjava.Kod prodaone Niksen isto na treci put kola ostave na putu pa pomalo u trgovinu. Ista butiga je prosirena na sred trotoara. Tako je vec godinama i nikom nista . Zato molim vas nepricajte o postovanju zakona. Postali smo prava Arapska drzava.

    • Vlasnici kafana su šefovi, njima niko ništa ne može, oni su blisku drugovima iz DPSa kotorskoga, čuvenoga, tih ljudina što se lijepo međusobno čuvaju.
      Ali vjerujem, još samo malo, malo, malo, malo.I ne svakako svi ali veći dio genijalnih ugostitelja ljudi ipo.

  6. Strasno!!!
    Molio bih gospodina Vučinovića da jos jednom procita njegovu izjavu.
    Valjda bi uvidio koliko je konfuzan u najmanju ruku.
    Ako su im na “njen” zahtjev prenesene nadloznosti saobracajne policije, da mi je samo znati/razumjeti cija je to onda nadleznost?
    Evo mi kaznjavamo, jer smo trazili da nam ustupe nadleznosti po clanu 60 i 61(KOJEGA ZAKONA?), ali to niko ne postuje, a saobracajna ima visa ovlascenja, a oni nece da kaznjavaju.
    Pa sto ste trazili ovlascenj?
    Ili ih imate ili ih nemate ?
    Ako ih nemate, sto ce vam Pauk?
    A ako ih imate, sto do sada niste nabavili Pauka/ lisice islicno.
    Ovako kako radite, se vidi iz pisanja gradjana, a koliko se radi, vidi se iz slika koje su uz tekstove.
    Sto neko ne podigne pitanje odgovornosti Uprave Policije/ Saobracajne/ sto ne radi svoj posao za koji prima platu?
    Dajte krivicnu prijavu nacelniku policije u kotoru za nepostupanje po zakonu usled cega trpi cio grad/ engo ne smijete…..lakse je sjedati i nista ne raditi/.
    Ovako j…lud zbunjenoga, a ljeto ce doci prije nego sto mislimo,a ocigledno prije
    nego se vi dogovorite?
    Da sumiramo:
    Nepropisno parkiranje je u direktnoj nadležnosti Uprave policije, odnosno saobraćajne policije, a Komunalnoj policiji su prenešene nadležnosti iz članova 60 i 61, ali to ne spriječava i dalje postupanje po tim članovima i saobraćajne policije. hehehehe koja objasnjenja vrijedna gospodina S.M. iz Grblja
    Adio moj Gosparu, a i mene stobom sto ovo pisem!!!

  7. I što nam je to novo rekao i odgovorio gospodin Vučinović, osim vjekovnu priču oko nadležnosti i ping ipong igre između policije saobraćajne i komunalne a auti na sve strane trotoarima po naseljima i svuđe kao da se to ne vidi .
    Sami ste slikali. Što je to pravo do sada učinio Vučinović sa svojim komunalnim policajcima, što je to za pozdraviti,volio bih da nam kaže , KONKRETNO koji je probelm završio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].