Mještani zadovoljni što se radi, ali ne i organizacijom prevoza do Kotora

2
Da li će završiti na vrijeme?

Mještani Mua i Prčanja

mještani Mua i Prčanja

Izgradnja kanalizacionog sistema na dionici od Peluzice do hotela “Splendido” na Prčanju počela je prije sedam dana.

Od tada do danas urađeno je nešto više od pedesetak metara trase od hotela “Splendido” što je, po mišljenju mještana, manje o očekivanog.

Na gradilištu nijesmo zatekli veliki broj radnika, a na pitanje da li će raditi u dvije smjene, samo su slegli ramenima.

U vrijeme kada je gradilište posjetila ekipa Skala radija nije bilo nikoga od šefova ili rukovodioca izvođača radova tako da smo ostali uskraćeni za odgovor o dinamici posla i mogućim problemima sa kojima se radnici susrijeću na ovoj, sigurni smo, vrlo komplikovanoj trasi.

U razgovoru sa mještanima jasno je da su oni, i pored problema koje već sada osjećaju, posebno kada je u pitanju prevoz, zadovoljni što se konačno počela raditi kanalizacija kako bi i ta strana zaliva bila zaštićena od izlivanja fekalija u more.

Ima i  onih koji vjeruju da je moglo drugačije, da neće moći sve biti završeno na vrijeme, da mora da se radi u više smjena, da treba obezbijediti prevoz i da oni o tome treba da budu upoznati.

Osjeća se kod mnogih bojazan kako će sve izgledati kada počnu kiše i kada zahladi.

Naravno, danas svi žale što nije urađen alternativni put, zaobilanica iznad Mua, Prčanja i Stoliva, ali je tada bilo protivnika i kod samih mještana, a posebno tadašnjeg Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Jedan broj mještana se snašao pa je problem sa prevozom riješio koristeći biciklo ili motor, a ima i onih kojima šetnja ne predstavlja problem.

Primijetili smo da su vatrogasci postavili dva svoja vozila s one strane gradilišta kako bi, u slučaju potrebe, mogli da intervenišu na vrijeme.

Kako će vozila hitne pomoći, ostaje da se vidi.

2 KOMENTARI

  1. znaci druga strana zaliva(dobrota,stari grad,rakite) je zavrsena sa postavljanjem kanalizacione i vodovodne infrastrukture,sistem jos nije u funkciju pusten(ne zna se kad ce) a vec godinu dana nam uredno na racunu za vodu dolazi uracunato uz kubik vode jos i 50 centi koji se racunaju kao potrosnja za novi kanalizacioni sistem! hocu reci,gledamo tipicnu pljacku gradjana grada Kotora od strane Vodovoda i gradskih otaca ili ti Opstine Kotor koji su sve to aminovali! po tom pitanju se niko nije oglasio a da ne spominjem sto je neko snosio krivicnu odgovornost za to ili ne daj Boze da je neko podnio ostavku na neku od odgovarajucih funkcija!

  2. A kad ce ne znamo hehehehe
    Ma dje nadojose ove izvodjace?
    Mora da je gazda dobio kaparu/pa nema 2 smjene/ dok ne napravi dodatne troskove …pa ko plati….hehehehe
    Adio mare …Adio Djekna …zavrsiti ce se /mozda/13 jula hehehe

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].