U gradu svetaca i vila danas tri fešte

3
Kotor

Drevni Kotor na svoj dan 21. novembar tradicionalno budi kotorska Gradska muzika u điru ulicama i pjacetama, a potom je prijem u Opštini koji za delegaciju bleh muzike i Bokeljske mornarice priređuje gradonačelnica Marija Ćatović.

Suživot multivjerskog i višenacionalnog Kotora, kao i očuvanje njegovih vjekovnih kulturnih vrijednosti, poruke su i čestitke za Dan opštine njegovih građana i rukovodećih struktura.

Na ovaj datum od tri fešte, Dan opštine, Aranđelov dan i Gospu od Zdravlja, Kotorani čuvaju tradiciju i jedni druge posjećuju bez razlika, što dokazuje miroljubivost i kulturu ovdašnjih ljudi.

Dužna pošta palima za slobodu takođe se danas odaje u gradskom Parku slobode u Kotoru i u Risnu.

Uz ceremonijal predaje zastave i raporta ispred zgrade Opštine, u podne se na glavnom gradskom trgu igra kolo Bokeljske mornarice.

U crkvi Sv. Duha, koncertnoj dvorani Muzičke škole, je svečanost povodom Dana opštine i uručenje nagrade grada “21. novembar”.

Ovogodišnji laureat je režiser i direktor Fondacije kotorski Festival pozorišta za djecu Petar Pejaković.

3 KOMENTARI

  1. Čestitam Dan opštine Aranđelov dan i Gospu od zdravlja, kao i rođendane onima kojima je rođendan, napravićemo im “dobrotsku tortu”.
    Čestitke i redakciji radio skale, slušam vas po cijelu noć, ODLIČNI STE
    Želim malo više “koktela Rade Šerbedžija i Kemal Monteno”
    POLJUBAC ZA REDAKCIJU

  2. Cestitam dan oslobodjenja Kotora 21 Novembar kao i Arandjelov dan i Gospu od zdravlja sa zeljama da nas grad i dalje bude centar ne samo turistickih zbivanja nego prije svega i kulturni centar nase drzave,Nasim palim borcima za oslobodjenje
    Boke neka je vjecna slava!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].