Počinje kampanja za primarnu selekciju otpada

0
Reciklažna stanica na Lovanji

Ljilja Radunović

Ljilja Radunović

Jaka i sveobuhvatna kampanja za primarnu selekciju otpada počeće uskoro, kako bi građani i privrednici bili obaviješteni o načinu recikaže i dostavljanja otpada na reciklažno dvorište u Kavču, jedinom u Crnoj Gori.

Kotorsko Komunalno preduzeće i Eko centar “Delfin” dogovaraju kampanju koja se za početak odnosi na dvije vrste otpada, organski i ostali, kazala je za Skala radio Ljilja Radunović, direktorka Eko centra.

Više je načina kako motivisati građane i privrednike da odlažu selektovani otpad u reciklažnom dvorištu, kao što je smanjenje cijena komunalnih usluga za privrednike, a za građane novčana nadoknada.

Oni bi  imali mogućnost da dva puta mjesečno dostavljaju otpad i na bližoj lokaciji od reciklažnog dvorišta u Kavču, na takozvanom zelenom ostrvu u centru grada.

Tokom narednog mjeseca krenuće se sa predavanjima u školama i organizovaće se sastanci sa privatnim javnim preduzećima kojima će se ponuditi sporazumi o saradnji kako bi za pola godine reciklažno dvorište moglo da da pozitivne rezultate, kazala je Radunovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].