Nova trafo stanica u Kotoru

15
razgledanje trafo stanice

Sa otvaranja trafo stanice

U Škaljarima je danas svečano puštena u rad nova trafo stanica 35/10 kV, koja će u mnogome poboljšati snabdijevanje strujom područja kotorske opštine, kazao je crnogorski premijer Igor Lukšić.

On je podvukao značaj energetike kao razvojne šanse  Crne Gore, jer kako je kazao “hidropotencijal i gradnja podmorskog kabla u budućnosti našu državu mogu pozicionirati kao glavno proizvodno-tranzitno čvorište struje u regionu”.

Nova trafo stanica Škaljarima je prva od pet čija su puštanja u rad planirana do kraja 2012.

Uskoro će u rad biti puštene i trafo stanice Baošići, Rozino, Podgorica 5 i Bistrica, čime će kvalitet napajanja strujom biti značajno poboljšan i za područja opština Budva, Herceg Novi, Podgorica i Nikšić.

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović je kazala da su “ovom trafo stanicom stvoreni neophodni uslovi za nove potrošače, što je značajan podsticaj za potencijalne investitore”.

Enriko Malerba, izvršni direktor Elektoprivrede Crne Gore na otvaranju je kazao da će u ovoj godini od ukupno 35 miliona eura planiranih investicija u cjelokupni energetski sistem 25 miliona biti uloženo u distributivni sistem.

Elektroenergetski sistem predstavlja strateški sektor za Crnu Goru i znači infrastrukturne uslove za industrijski i ekonomski razvoj zemlje.

Trafo stanica u Škaljarima znači kvalitetnije napajanje za područja Peluzice, Mua, Prčanja i Stoliva, kao i Starog grada, Rakita, Novog naselja, Zlatnih Njiva i dijela Dobrote.

Ukupna vrijednost trafo stanice iznosi 2,6 miliona eura, oprema je vrijedna 1,5 miliona, a izgradnja je koštala 1,2 miliona eura.

Važnost ove investicije posebno je izražena s obzirom na višegodišnji trend povećanja potrošnje struje, naročito tokom turističke sezone.

O značaju trafostanice u Škaljarima govorio je i Ranko Radulović, direktor funkcionalne cjeline Distribucija.

neposredno nakon puštanja u rad
Premijer Lukšić
Premijer Lukšić
Premijer kida vrpcu
Čestitanja
1
2

15 KOMENTARI

  1. E moj Jole Drinjak,penzioner Prčanj,kad cujem tebe i tvoje besjede,sjetim se Liberala i njihove cuvene recenice kako bi vama pnzionerima trebalo glas da se racuna kao pola glasa.IMA TO SMISLA MOJ JOLE,KAD TEBE SLUSAM.

  2. Moji dobri, ovi nešto otvaraju.Rabotaju, sve kaže da su ove izbore već dobili pa opet nešto čine, makar se trude. A ko vi je u pozitivnu? Splićanin koji je Crnogorac i bije žne na radno mjesto jos pravosnažno osuđen za nanošenje teških tjelesnih povreda, a ne vadi se iz policiske stanice zbog česte krivične rabote, pa se dao u politiku jerbo jedino će tako proć lišo.

  3. Oprostite mi,svi vi mladi,lijepi,pametni-znaveni,ali moram biti iskren prema vama,ja se upravo bojim omladine-mladosti koja ima “predispozije”predaka da i ona zarad “viših tuđih intersa” jope ne premetne ovo malo domovine što osta-zahvaleći vještinama i političkom srelošću-naučenim i stečenim na sopstvenim gerškama-Mila Đukanovića!!
    Da bih bio do kraja jasan ja ću i ove izbore provesti igrajući se na ovom kompjuteru i učeći izjavu mog ljubimca Stipa Odaka,vlaja iz Koračića koji neđe reče svojoj dragoj supruzi:”Boga draga ,moja Mare,kakvu sam ja to ima sriću i grih pred bogom,pa sam napravio ove dva klokana”?

    E moj dobri i dalekovidi Stipe,da ti je znati koliko mi vamo imamo Jakiša i Markiša-a sve mladi,lijepi,pametni i znaju kako nam je?

    Svima vama čestitam dan 14.oktobra 2012,sa željom da konačno oduzmete iz tuđih ruku vaše rođene glave,i da više nikada ne dozvolite da ih predate u ruke tuđinaca-jer ne zaboravite nije glava samo zato,da bi na njoj dnevnicu zaradio berberin-frizer-“brijač političar” i svi ostali koji imaju bilo kave sličnosti sa “ranim radovima” moga dobroga dalekovidoga Stipu Odaka ,vlaja i Koračića?

    • Ada da ovo ne piše neko ko je bio u vojni odsjek krajem osamdesetih i početkom devedesetih, zadužen da juri građane našeg grada prema Dubrovniku i Vukovaru – možda bih razumjela.
      Ovako ne razumijem. Ili možda znam. Mržnja prema SDP-u je zbog toga što bi bez njih štovani Jole mogao reći “omaklo mi se, nijesam htio, a ionako smo svi isti bili”. Nema LSCG-a, treba da nestane i SDP da bio ovako mogao.
      Na njegovu nesreću i nesreću mnogih sličnih Jolu SDP će svakim danom bit sve jača i sve bolja.

      Jole je penzioner i smeta mu omladina. Pogotovo što više ne trube kao u njegovo vrijeme u velikosrpske no u crnogorske trube. No na mlađima svijet ostaje, tako da dobri Jole postaje trag prošlosti .

  4. Ni jedna jedina partija nije toliku slobodu dala svojoj omladini ,kao sto je SDP dao.Omladina je ta koja moze pomoci ovom gradu njihovom mastom ,kreativnoscu,njihovom energijom.Pustite nas da spasimo ovaj grad.

  5. Proklet smo mi narod, nikad nam nista ne valja!!!
    da li ste svijesni ko su ljudi na opozicionim lista…katastrofa
    svidjalo vam se ili ne bolji su ovi na vlast nego bilo ko iz ojadjene opozicije

    • a Bogami su tanki jedni i drugi. Ima pojedinaca ali slabo je to časti mi.Ni za koga neću jer me niko nije zadužio da ga glasam. Ne interesuju me izbori a u Kotor posebno.

  6. Ćuvaj se Altair da ne pukneš od muke. Nemoj da te srce izda kad ovi otvaraju. Da dođu tvoji sve bi zatvarali i ne bi bilo više naše lijepe države. taj film nećeš gledati dok si živ. a ni poslije

  7. U neđelju se otvara novo bućalište u Donjem Oravcu.
    Biće presijecanje trake uz prigodan govor zvaničnika.
    Pozivate se da uveličate svojim prisustvom taj značajan predizborni
    događaj.

    • ponecu nove buce na poklon. dobari su oravcani. bez dps bi bili izgubljeni , ne bi im se traga znalo!!
      svi na buce,

    • Mora bit da su! Evo u zadnjih 10 dana sve nešto na prešu otvaraju i “velika” rabota se privela kraju! Lukšić otvara kao da je od države, a ne od privatnika! Sve su prodali pa sad otvaraju privatne objekte,trafostanice, razne kioske, biraju rješenja koja će opet privatnik graditi. Sve je privatno moja Crna Goro, više ni gaća na gu..cu nemaš!!!

  8. A što čine mužikanti? samo da od velike feđšte kad zagrmi opet ne bude kao prije nove trafo stanice a od ovih iz distribucije ni riječi zašto. Ili po obiučaju odgovor, kvar na mreži,u prekidu je napajenje od Tivta i ekipe su na teren. A uređaji po kući i na rabotu svi u gomilu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].