Uskoro evropski centar AMD “Blažo Smiljanić”

3
Auto moto društvo kod Vukpetrola

Tripo Bukilica

Tripo Bukilica

U Škaljarima, u blizini tunela “Vrma” sa kotorske strane, pored novoizgrađene pumpne stanice “Vukpetrol”, koja je dio kompleksa, raste i zgrada na prostoru od oko hiljadu kvadrata sa pratećim objektima budućeg modernog Auto moto društva “Blažo Smiljanić” iz Kotora.

Riječ je o novom, reprezentativnom centru sa oko 820 kvadrata kancelarijskog i poslovnog prostora i oko 200 kvadrata garažnog, sa benzijskom pumpom koja je već izgrađena, kazao je za Skala radio Tripo Bukilica, direktor AMD “Blažo Smiljanić” Kotor.

Takođe su u planu i prostori za servisne usluge, tehničke preglede i praonice automobila, kao i izgradnja apartmana za smještaj motorizovanih turista koji dolaze iz inostranstva u slučaju nezgoda ili bilo kakve potrebe.

Uz  820 kvadrata zemljišta, Auto moto društvu će trebati još oko 150 kvadrata za klub, auto školu i izdavanje međunarodnih i svih ostalih dokumenata iz domena ove službe, kaže Bukilica.

Taj prihod biće upotrijebljen za edukaciju mladih kadrova u saobraćaju.

Ova investicija biće završena prema građevinskoj dozvoli do kraja ove godine, ali je realno očekivati u prvoj polovini naredne godine.

Bukilica naglašava da je AMD “Blažo Smiljanić” jedino društvo u Crnoj Gori koje je za 30 godina uvećalo imovinu i svoj kapital, a ovom investicijom obezbijediće stabilan rad ovog kotorskog društva.

3 KOMENTARI

  1. Dragi vlasnici ovog odista vrlog Portala-ni po babu ni po stričevimma-moram vas zamoliti-da uvedete dnveni ČAS iz poznavanja naše prošlosti-za ove neoskorojevće sa DPO-“mrežica od ping ponga”! Zašto? Lagati nije grijeh?Grijeh je zboriti istinu onima koje istina vrijeđa i devalvira,zbog plitkoće njihovih lažavina?!
    Da nebi bilo jest-nije,evo istine oko Italijanskog groblja u Škalajrima!Tadašnje-normalne vlasti SRCG-SFRJ,su 1961 godine dozvolile Italijanskim vlastima da na području Crne Gore izvrše iskop posmrtih ostataka italijanski vojnika poginulih na teritoriji Crne Gore od 1941 do 1943 i od 1943 do kraja rata kada su Italijanski vojinici u svojoj novoformiranoj brigadi “Garibaldi”.poslije 8.septembra 1943, ostali da se bore zajedno sa parizanima-a protiv Nacista i nihovim domaćih slugu-čiji potomci i dan danas”tarakaju” Crnom Gorom ka “bijesne lisičine magarećih repova”!!!Dakle,takva jedna Italijanska delegacija bila je smještena u,tada, Hotelu i lječilištu “Vramc” u Prčanju 1961 godine- odakle su organizovano diljem našeg primorja izvršili iskop posmrtih ostataka iz svih do tada registrovanih italijanskih groblja uključujući groblje u Škalajrima poviše sadašnje kapele!!Treba znati ,da je i u dijelu današnje kapele bilo groblje i Rusa i i ostalim pa i groblje Mornara učesnika u “Pobuni Mornara u Boki”-1918 godine,na kojem smo mi đaci Pomorske škole,Gimnazije i drugih škola svake godine na organizovan način u februaru dolazili da se poklonimo palim za ono zašto su se oni borili-SLOBODU-koju ste tamo -Vi izgubili zajedno sa obrazima za navijek-u potonjem ratu!!!
    Dakle ovo je istina i nadam se da ima još živih Škaljara kojima je sve ovo poznato!Ako ima takvih što više znaju od ovoga-đe ste gospodo bili do sada! Na vrijem ste-kažite se ko ste i zašto post festum činite nešto što nije svojstveno normalnim i čestitim ljudima?

  2. Sve je ovo podignuto na mjestu bivšeg talijanskog groblja (to zna svaki stariji škaljarin)i sve se radilo na brzinu da zavod za zaštitu spomenika ne zaustavi radove! Koliko je grobnica i nečijih kosti bačeno na deponiju neka je na savjest pohlepnih vlasnika ! Za Kotor jedna VELIKA SRAMOTA !

    p.s. čudi me da se zajednica italijana nije oglasila ovim povodom ?

  3. Drago mi je da se planira i polako ostvaruje tako pametna ideja,sto nas priblizava evropskim standardima sto je do skoro bila samo zamisao.Postovani gospodine
    Bukilica Vama i Vasim saradnicima svaka cast i samo napred.Mozda ce nasi rukovodioci i ponesto od Vas i vasih saradnika da nauce.Pozdrav

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].