Poklon za đake Osnovne škole “Šunjo Pešikan” sa Trešnjeva u Cucama

1
Škola na Trešnjevu

Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš” poklonilo je učenicima Osnovne škole “Šunjo Pešikan” sa Trešnjeva u Cucama komplete školskog pribora i svesaka povodom početka nove školske godine.

Školske sveske su specijalno izdanje UCS “Krstaš” i posvećene su, u jednoj verziji Petru II Petroviću Njegošu, a u drugoj crnogorskoj princezi Kseniji Petrović.

Ispred “Krstaša” školu je posjetio i poklone uručio Nenad Stevović koji je tom prilikom knjigama donirao i školsku biblioteku.

Osnovna škola “Šunjo Pešikan” sa Trešnjeva u cetinjskoj opštini, može se svrstati među najstarije u Crnoj Gori.

Osnovana je 1870. godine i danas je jedina obrazovna institucija na području Cuca.

Učenici pored Trešnjeva, dolaze i iz naselja Kobilji do, Bata, Rokoči i Pusti Lisac.

Nastavnici su sa zadovoljstvom prihvatili poziv “Krstaša”da učenici i nastavnici škole sa Trešnjeva u toku proljećnog raspusta budu gosti crnogorske zajednice u Lovćencu.

Predsjednik Mjesne zajednice na Bati Momo Jovanović je tom prilikom uputio poziv da na sljedećoj manifestaciji “Cucka jeka” u programu nastupe i članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija” iz Lovćenca, potomci crnogorskih iseljenika iz Cuca.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].