Veličanstven doček olimpijaca

1
doček olimpijaca u Podgorici

Crnogorski sportisti koji su nastupili na Olimpijskim igrama u Londonu doputovali su u utorak 14. avgusta, sat iza ponoći, na aerodrom Podgorica, prenosi Pobjeda.

Prve iz aviona izašle su rukometašice koje su Crnoj Gori donijele prvu, istorijsku – srebrnu medalju sa Olimpijskih igara, a potom i vaterpolisti koji su osvojili četvrto mjesto.

Prava fešta uslijedila je na Trgu Republike u Podgorici, gdje su naše olimpijce dočekale desetine hiljada građana iz svih krajeva Crne Gore.

Ovacije, pjesme i čestitke odjekivale su glavnim gradom do zore.

Zastave, baklje, pjesma, hiljade euforičnih navijača, u čijim su se očima vidjeli ponos, sreća, zadovoljstvo.

A sve to zahvaljujući našim sportistima.

Našim zlatnim sportistima, koji su jednu malu, na mapi, zemlju učinili toliko velikom!

Sportiste je na Trgu pozdravio predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji se zahvalio svim olimpijcima i poželio još brojnije i uspješnije učešće na sljedećim igrama, u Brazilu.

“Najveće divljenje pripada rukometašicama koje su nam donijele prvu medalju i čija su imena upisana zlatnim slovima u istoriju sporta Crne Gore”, rekao je Vujanović.

Svi putevi u ponedjeljak veče su vodili u Podgoricu.

Od ranih popodnevnih sati prema glavnom gradskom trgu slivale su se kolone automobila i autobusa iz kojih su se vijorile crnogorske zastave.

Trg Republike je bio tijesan za sve one koji su htjeli da pozdrave i čestitaju našim olimpijcima, nadasve “zlatnim lavicama”, koje su Crnoj Gori donijele prvu olimpijsku medalju.

Balkoni obližnjih zgrada bili su otvoreni i za nepoznate goste.

Noseći crnogorske zastave, obučeni u rukometne dresove i sa vaterpolo kapicama na glavama, brojni navijači su od sumraka grabili mjesto za sebe.

Zastave, baklje, pjesme Podgorički trg je sinoć, u pravom smislu riječi, bio “Crna Gora u malom”.

Biti građanin naše države u ovoj toploj trinaestoavgustovskoj noći bio je poseban osjećaj.

Zastave, baklje, pjesma, hiljade euforičnih navijača, u čijim se očima mogao vidjeti ponos, sreća, zadovoljstvo.

A sve to zahvaljujući našim sportistima.

Našim zlatnim sportistima, koji su jednu malu, na mapi, zemlju učinili toliko velikom!

Uz zvuke navijačkih pjesama i prštanje baklji, mladi ljudi, a i oni stariji, veselili su se, slavili, nestrpljivo čekali i uzvikivali imena naših heroja: Bojane, Katarine, Maje, Sonje, Suzane, Milene i ostalih „lavica“, ali i vaterpolista, kojima je, nažalost, izmaklo odličje, ali su nas, svejedno, učinili ponosnim.

Crnogorski olimpijski komitet organizovao je bogat kulturno-zabavni program u kojem su učestvovali finalisti tv emisije “Leta ka zvijezdama”: Aleksandra Vujović, Dragana Rakčević, Nikolina Bajović, Milica Vujadinović, Dušanka Belada, zatim pjevači Ivana Popović, Danijel Alibabić, Nina Žižić, Nina Petković, kao i Božo Bulatović, Dragoljub Đuričić, Bojan Marović, Slobo Kovačević i grupa Perper.

tekst i foto POBJEDA

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].