Vuković: Između redova čita se mogućnost pokretanja postupka za razrješenje Milatovića

0
Ivan Vuković

Komentarišući aktuelni sukob između ministra odbrane Dragana Krapovića i načelnika Generaštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića, Vuković je kazao “da je evidentno da neko pokušava da uspostavi političku kontrolu i nad Ministarstvom odbrane”

Autor: Aktuelno
Izvor:Antena M

Potpredsjednik i poslanik DPS-a Ivan Vuković izrazio je sumnju da vladajuća većina možda namjerava da pokrene postupak za razrješenje Predsjednika države i upozorio da bi po tom scenariju njegovu funkciju preuzeo predsjednik Skupštine, te naglasio da sve to treba posmatrati kroz prizmu aktuelnih dešavanja u Vojsci Crne Gore i Ministranstvu odbrane i kompletnog lanca komandne odgovornosti, prenosi Antena M.

“Vi ste čuli da se u kontekstu postizborne kombinatorike u Podgorici iz redova vladajuće koalicije zaprijetilo predsjedniku Milatoviću i poslata je poruka, ako on iznevjeri 30-toavgustovsku volju mi ćemo znati što ćemo s njim. Između redova čita se mogućnost pokretanja postupka za razrješenje Predsjednika. Ukoliko bi se taj scenario desio, a meni je teško da povjerujem da je to moguće, za prvo vrijeme bi funkciju Predsjednika države obavljao predsjednik Skupštine. Dakle, ovo što se dešava u Vojsci i kompletan lanac komandne odgovornosti i način na koji se tamo donose odluke treba posmatrati i kroz tu prizmu”, kazao je Vuković u emisiji Nedjelja u retrovizoru na TV Vijesti.

Komentarišući aktuelni sukob između ministra odbrane Dragana Krapovića i načelnika Generaštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića, Vuković je kazao “da je evidentno da neko pokušava da uspostavi političku kontrolu i nad Ministarstvom odbrane”.

“Ukoliko general Lazarević ne bude tamo đe treba da bude, na sastancima NATO članica, biće to još jedan šamar Crnoj Gori. Nažalost, opet dominira partijska politika i želja da se iskoristi politički momenat, bez obzira što država plaća za to”, kazao je Vuković.

Potpredsjednik Vlade Milun Zogović kazao je da ideju o pokretanju postupka za razrješenje Predsjednika Crne Gore prvi put čuje, ali nije odbacio tu mogućnost.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].