Ovo je majka heroj koja je spasila 13-godišnju kćerku iz bujice

2
Klix Lejla Zalihić

Lejla Zalihić je majka heroj koja je skočila sa trećeg sprata svoje kuće, plivala tri kilometra bujicom i spasila svoju 13-godišnju kćerku tokom katastrofalnih poplava koja su zahvatila Buturović Polje, prenosi Klix.

Kako pišu Konjičani, Lejla, njena kćerka, suprug i svekrva su završili u bujici u noći katastrofalnih poplava, a kuća im je uništena.

Bez orijentacije s mnogo povreda u mrkloj noći spasili su se nakon više od tri kilometra udaljenosti u Jablaničkom jezeru.

Na Lejli su vidljive povrede i ona je hospitalizirana, a njen suprug i kćerka su dobro dok se za svekrvom još uvijek traga.

“Danas smo posjetili našu komšinicu Lejlu Zalihić … Priča, trauma i horor iskustvo za čitav život. Mi , njihovi sugrađani , komšije i privrednici moramo biti uz njih dana, sutra i svaki naredni dan dok se sve ovo dovede u stanje najbolje koje može! Nek se Gospodar smiluje onima koji nisu s nama nakon ove tragedije”, napisao je Arman Kurtić.

Podsjetmo, prema službenim podacima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, broj stradalih osoba na poplavom pogođenom prostoru porastao je na 18.

Spasioci su, pretražujući terene Konjica i Jablanice, pronašli još dva beživotna tijela, jedno u Buturović Polju, drugo na području Donje Jablanice.

2 KOMENTARI

  1. Lejla,
    Poslije ovog podviga nadnaravnog samo ostaje da se poželi SUNCE tvome životu i svima koje voliš.
    Tvojoj djevojčici sretno djetinstvo sa raspetom DUGOM!!!
    Tvome narodu da nikada ni jednu muku više ne osjeti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].