FACT-CHECKING: Sve Spajićeve laži

0
Milojko-Spajic-Foto-Screenprint-TVCG

Nakon nedavnog sučeljavanja dva američka kandidata za predsjednika te države – Donalda Trampa i Džoa Bajdena, televizijska mreža CNN odmah je uradila provjeru izrečenog i utvrdila da većina stavova koje je Tramp izjavio nemaju dodira sa stvarnošću. Narodski rečeno, Tramp je lagao.

Nekoliko dana prije toga, crnogorski premijer Milojoko Spajić pohvalio se na društvenoj mreži X da Tramp razmišlja o programu koji je u suštini Evropa Sad.

„Koji je sad izgovor podržavaocima Trump-a iz regiona da kritikuju naš program? MAGA 2024, Evropa Sad još od 2022! , napisao je na mreži X premijer Milojko Spajić.

Kada je već sam sebe uporedio sa Trampom, koga su američki mediji uhvatili u pričanju bajki, dobro bi bilo provjeriti šta je to sve Milojko Spajić u svojoj relativno kratkoj političkoj karijeri rekao netačno, odnosno slagao. S obzirom na činjenicu da Spajić dosta često govori, a malo toga je tačno, moguće je da će u ovom tekstu biti preskočene neke od neistina koje prosipa na dnevnom nivou.

Donald Tramp i Milojko Spajić: Ne zna se ko je bolji u pričanju bajki

Ipak, kao naveće neistine izdvajamo:

“Nemam stan u Beogradu”.

“Prodao sam stan u Beogradu”.

“Nemam prebivalište u Srbiji, to je politička farsa”.

“Nemam srbijansko državljanstvo”.

“Odjavio sam srbijansko državljanstvo”.

“Nikada nijedan cent nijesam primio od Do Kvona”.

“Ne zanima me politika”.

“Imamo većinu, ZBCG neće biti u Vladi”.

“Ne mogu da vjerujem u iskrenost ZBCG”.

“Koalicija sa DF-om je svojevrsni mazohizam”.

“Očekujemo milijardu eura investicija iz Japana”.

“Trošak osnivanja nove avio kompanije biće nula eura”.

“Dogovoreno je pola milijarde investicija u Pljevlja i 1.000 novih radnih mjesta”.

“Afirmišemo odvojenost vjerskih zajednica od države”.

“Ja sam poznat po tome da NIKAD ne idem sa ćorcima u napad- tako da – sačekaj parlamentarnu kampanju pa ćeš vidjeti full program”.

“Taj novac će da se ulaže u budućnost Crne Gore i vraćanje kredita. Ništa od tog novca neće ići na potrošnju”.

”Nemam srpsko državljanstvo” – Milojko Spajić

“Evropa sad! daje nevjerovatne mogućnosti investitorima po pitanju poreza za lični dohodak i troškova poslodavca o čemu smo i pričali na Montenegro Business forumu u Dubaiju (EXPO). Imamo najave investitora koji bi uložio 300 miliona eura u turističke kapacitete”.

“Crna Gora će postati prva zemlja koja će se baviti dugovječnošću svog stanovništva kroz inovativne zakonske okvire. Pored biotehnologije, medicine i IT “blokčejna”, Crna Gora će na mnogim poljima pobijediti i biti pionir. Naša prelijepa zemlja će biti ona u koju se najbolji sinovi i ćerke vraćaju. Želimo da naši građani žive duže, ali i ispunjenije i srećnije, ovdje i nigdje drugo, i to je pravi cilj Evropa sad 2 programa”.

“Prosječna neto zarada 1.000 eura, minimalna 700, minimalna penzija 450 eura, puna zaposlenost, sedam sati radno vrijeme i to za 12 mjeseci nakon što dođemo na vlast”.

“Brza cesta sa četiri trake od Herceg Novog do Ulcinja čime ćemo u potpunosti promijeniti ambijent na našem primorju. Imamo sve spremno, finansiranje i projekat i zbog toga je važno da što prije počnemo da radimo”.

”The best of” Milojka Spajića dokazuje da ipak postoji jedna stvar koju nije slagao, a to je da on i Tramp ipak imaju nešto zajedničko – ne interesuju ih činjenice i ne libe se od iznošenja laži ako će ih to dovesti do političkog cilja.

L.P.Đ.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].