Predstavljen Evropski savez: Pogledajte ko je sve podržao njihovu Deklaraciju

2
Foto: PA

Riječ je o subjektu koji okuplja Socijaldemokrate, Socijaldemokratsku partiju, Liberalnu partiju, ali i niz slobodnih intelektualaca i građanskih aktivista.

Na početku skupa, nakon poruka podrške niza inostranih političkih aktera iz socijalističkog i liberalnog spektra, uslijedila je panel diskusija.

Foto: PA

U njoj su učestvovali lideri tri partije Damir Šehović, Ivan Vujović i Vatroslav Belan, te istoričar Miloš Vukanović i ekonomski analitičar Mirza Mulešković.

Tokom večerašnjeg događaja potpisan je i Memorandum o uspostavljanju Evropskog saveza.

Vrijednosne temelje i idejna načela Deklaracije Evropskog saveza, podržalo je više istaknutih nestranačkih javnih ličnosti, među kojima su prof. dr Ilija Vujošević, dr Vukic Pulevic, Senad Gačević, dr Srđa Pavlović, doc. dr Nikoleta Đukanović, univerzitetski profesor, prof. dr Boban Batrićević, prof. dr Veselin Pavićević, prof. dr Miloš Vukčević, doc. dr Mehmed Đečević, mr Marko Savić, dr Aleksandar Saša Mugoša, Miloš Vukanović, Željko Perović, Ivo Saveljić, Dragan Samardžić, Danilo Burzan, Refik Refko Radončić, Vlado Vuković, Vido Đakonović, Vojo Banović, Nebojša Simić, Izudin Izo Gušmirović, mr Vuk Pejović, Aida Petrović, Neđeljko Necko Đurović, Zoran Lazarević, Mladen Živković, Husein Đoković, Branko Ivančević, Radojka Rada Koprivica, Ivan Stipanić, Roman Đuranović, Branko Mrdak, Jelena Lela Milošević, prof. mr Peko Nikčević i Vladimir Šibalić.

Cjelokupan događaj možete ispratiti u nastavku.

portalanalitika

2 KOMENTARI

  1. FRANCUSKI IZBORI: JE LI STRAH… DOVOLJAN?
    Francuska je strepila; “protuupravljanje” je bilo neophodno.
    Sve u manje od mjesec dana.
    Što se dogodilo? Kako se ljudi mogu tako brzo predomisliti? Možda prije nije ni imao jasnu ideju; Ono što se dogodilo ima sasvim druge razloge?
    Činjenica je da postoji mnogo pitanja koja se postavljaju i mnogo više mogućih odgovora.
    svaki izbor proizlazi iz mišljenja, priča, osobnih uvjeta, obiteljskog okruženja i još mnogo toga; I svako generaliziranje je varljivo. No, svakako je točno da efekt “vučenja” često ima značajan utjecaj. A ankete utječu i na one koji se još nisu opredijelili i, u nedostatku ičega drugoga, “odlučili” se za ono što se u ovom trenutku čini pobjedničkom opcijom.
    Zato bi bilo površno na temelju rezultata svakog od tri glasanja zaključiti da su Francuzi prvo odabrali “udesno”, a 4 tjedna kasnije “zaronili ulijevo”.
    U međuvremenu, na konačni rezultat pozitivno je utjecala činjenica da su se mnogi od početnih suzdržanih smatrali obveznima suprotstaviti se napredovanju Lepenista.
    Nadalje, ono što je važno i odlučujuće bio je dogovor o “odustajanju”; koncept da “ujedinjeni pobjeđujemo” je star i provjeren, ali budući da zahtijeva da svi budu spremni na određene žrtve, jedinstvo svrhe nije uvijek postignuto
    Srećom ovaj put je uspjelo odlično!
    No, sada dolazi najteži trenutak: nije dovoljno “pobijediti” na izborima, treba “uvjeriti” birače da ste napravili pravi izbor. Ne uspije li nova Vlada riješiti najhitnije probleme, sljedeći francuski izbori mogli bi biti još ozbiljnija katastrofa od one upravo izbjegnute!

  2. Đe su to otvorili građanima za potpisivanje deklaracije , koja se takođe ne može naći i pročitati ! Ovo je propust, sinoć su morali sve objavit i objasnit ! Pa postoje internet stranice,platforme, ne možemo svi stati u onu dvoranu !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].