Podgorica domaćin međunarodne manifestacije “Rastimo uz ples” 

0

U  Bemax areni u susret međunarodnom danu djeteta, održana je 14.poredu međunarodna manifestacija “Rastimo uz ples” na kojoj su učestvovale javne i privatne  predškolske ustanove koje su uključene u ovaj program.

Autor programa je Dječija plesna asocijacija Beograd a program se realizuje u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

U Podgorici nastupalo je preko 650 djece, 400 roditelja uključenih u plesu i nastavnice predškolskog vaspitanja. Događaj je imao dvije akcije za posjetioce: Eko akcija firme Zeleni talas – donosio se ambalažni otpad za reciklažu! Zeleni talas je obezbjedio poklon sadnice nara za sve učesnike. Humanitarna akcija za djecu Doma Mladost Bijela – prikupljeni su novi peškiri, papuče i higijaske artikli!

Organizatori manifestacije za Crnu Goru su Ivana Durutović, Ardita Lika, Radmila Andrić, Marina Jovanović i Tanja Popopvić.

Učesnici ove fešte bili su: Podgorica: JPU “Đina Vrbica”, PPU “Artić Pinokio”, PPU “Čarli Čaplin”, PPU “Nova Kućica”, PPU “Kockica”, PPU “Dvor”, PPU “Maša”, PPU “International kindergarten Maša”, PPU “Pipi duga čarapa”, PPU “Naše malo kraljevstvo”, PPU “Happy kids”. Pljevlja: JPU “Eko bajka”

Danilovgrad: JPU “Irena Radović” Nikšić: JPU “Dragan Kovačević”, PPU “Montessori Zvono” Herceg Novi: JPU ”Naša radost”

Kotor: PPU “Osmijeh” Budva: PPU “Vini Pu”, PPU Diznilend

Bar: PPU “Svetionik”, “Mala bajka”

ULCINJ: PPU “Arushi Pu” GOSTI: Mija Vujović, dječiji solista

JU Dječiji dom “Mladost” Bijela

Plesni klub “Sonrisa” Podgorica

Ples, muzika, osmjesi i dobro raspoloženje krasilo je ovu manifestaciju čiji je cilj  da muzika i pokret  budu sastavni i svakodnevni dio vaspitnoobrazovnog rada u vrtiću.
Djeca su otplesala devet numera od kojih je jedna sa roditeljima a vaspitači su plesali poslednju numeru.Ova manifestacija se priprema tokom cjele godine a kruna je nastup u Podgorici.

Samim učenjem i plesanjem svakodnevno u vrtiću djeca  rastu uz muziku i pokret koji su neophodni za pravilan socio-emocionalni razvoj svakog djeteta.

Radost koju muzika i pokret stvaraju je nemjerljiva, riječi su Tanje Popović, direktorice PPU Osmijeh iz Kotora uz zahvalnost djeci koja su bila sjajna Podgorici i naravno roditeljima koji su naša najveća podrška.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].