Kanalizacioni sistem u Dobroti biće završen do 15. juna 2012. godine

3
oštećeni parapeti nakrivljeni

Sa konferencije za medije

Na gradilištu u okviru treće faze izgradnje kanalizacionog i vodovodnog sistema na priobalnom putu u Dobroti, u naselju Sv. Stasije danas su novinarima o realizaciji ovog projekta govorili Boris Vuković, izvršni direktor Vodacoma, projekt menadžer Željko Abramović, Dragan Roganović, direktor kotorskog Vodovoda, Pavle Ječmenica, predstavnik nadzora kompanije Dahlem i Vasko Ševaljević, iz gradskog Vodovoda.

Do sada je realizovano 75% ugovorenih radova, a po završetku biće izgrađeno 28 km vodovodne i kanalizacione mreže u Dobroti, kazao je Boris Vuković.

U toku je priprema tendera za izgradnju zajedničkiog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat, a predkvalifikacija će biti raspisana u junu.

Boris Vuković i Željko Avramović

Željko Avramović je kazao da će ovaj složeni posao biti završen u predviđenom roku, do početka turističke sezone i da će sva oštećena koja prirodno prate ovaj posao biti sanirana i dpovedena u pređašnje stanje, što je potvrdio i Pavle Ječmenica u ime nadzora.

Pavle Ječmenica

Avramović je saopštio da će, nakon ovog posla, u septembru početi izgradnja kanalizacione mreže od Peluzice do hotela “Splendido” na Prčanju.

Direktor kotorskog Vodovoda Dragan Roganović pozvao je građane Dobrote da se priključe na novizgrađeni kanalizacioni sistem kako bi spriječili dalje zagađivanje zaliva i obavijestio da je Upravni odbor ovog preduzeća donio odluku da se građani oslobode daljeg plaćanja takse na priključke, koja je, da podsjetimo iznosila preko 600,00 €.

Na pitanje Skala radija što sa onima koji su platili taksu i bili revnosni, Roganović i Abramović su odgovorili da je pokrenuta inicijativa pred Ustavnim sudom Crne Gore u ustavnosti ove odluke i da je zbog toga ona stavljena van snage.

Oni vjeruje da će se naći rješenje i za one koji su priključili objekte na novi sistem i platili taksu.

Na brojne primjedbe stanovnika Dobrote da je put oštećen i da su parapeti ugroženi i skloni padu, šahte iskrivljene i neupotrebljive, odvodni kanali zapušeni, odgovorni su kazali da treba imati strpljenja i da po ko zna koji put govore da će, nakon završetka radova, sve biti onako kako je bilo i na početku.

Vasko Ševaljević

Budući da su građani nepovjerljivi oko roka završetka ovog posla, Ječmenica je objasnio da će kanalizacioni radovi u Dobroti sigurno biti završeni do 15. juna, put asfaltiran, a kompletan posao realizovan do 19. septembra.

Ono što svakako jeste činjenica i u što smo imali priliku da se uvjerimo je da se intenzivno radi i da su pojedine dionice urađene u skladu sa ugovorom.

Postoji i onaj dio u koji treba značajno uložiti da bi se doveo u prvobitno stanje.

Skala će pratiti izvođenje radova do konačne realizacije i redovno obavještavati svoje slušaoce.

radovi
zapušeni ispusti
temelji parapeta oštećeni
ovakvih oštećena ima više

3 KOMENTARI

  1. “Zabrinuti” dobro govori! Ponavljaju se greške od prije tri godine,
    Gdje su nadzori. Pa zar ne vide ti slijepci kada kopaju da je sve nabijeno krupnim kamenjem i sljunkom oni sada zasipaju sitnim pjeskom koji ispere more i put se urušava. Svaka baba to vidi , a njihovi “inženjeri ” diplome neka okače mačkuo rep.
    E a sada i pored toga da im daju i Muo da rade?!
    Gospodine podpredsjeniče Abramoviću, vi ste Bokelj, vi bar znate što su ovi naši putevi uz more i kako su građeni. Ne dajte pobogu da nam sve poruše.
    Da nam ovo rade okupatori digo bi se narod na ustanak.
    A ovo što su naplatili nekim građanima po protuustavnoj opštinsko odluci ima da vrate ili kompenziraju svaki dinar. Diskriminacija, Do Štrazbura!!!!!!!!

  2. Kad je rađena kanalizacije prije tri godine, jednako kako i ovdje, prekopani su kanali do parapeta, dignut je sa parapeta jedan sloj kamena koji ih je držao, i kasnije je samo nasut pijesak i zemlja, umjesto da se taj parapet betonira sa unutrašnje strane. Iako smo o tome prigovarali, ništa se nije moglo učinjeti. Sada vidim da se to isto radi i ovdje. Parapeti će vjerovatno izdržati još jednu ili dvije godine, dok traje garancija preduzeća koje obavlja ovaj posao, a onda će pasti u vodu sve ono što je Austrija postavila prije više od sto godina. Ne mogu razumijeti nadzorni organ koji ovo ne vidi, iako govori da će sve biti kao što je bilo. Onda kada se postavi asfalt, gotovo je sa svim, a garancija teče samo godinu dana od završetka radova.

  3. taman sam htela pitati koje godine će biti završeno a ono piše 2012. Ako tako bude ja ću častiti izvođače, radnike i rukovodioce.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].