Gradnju u UNESCO-vom području uslovljavaju Urbanistički planovi

5

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Uslov za izgradnju objekata na bilo kom području kotorske opštine je postojanje objekata u planskoj dokumentaciji, to jest, riješeni urbanistički planovi.

Aktivnosti prostornog planiranja Opštinskog sekretarijata za urbanizam odnose se na izradu Prostornog urbanističkog plana opštine Kotor koji je u fazi radne verzije, a potom na javnoj raspravi trideset dana.

Ovaj plan po zakonu mora biti usvojen do kraja godine, kazala je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za urbanizam.

Na izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Muo i detaljnog urbanističkog plana Orahovac i Dražin Vrt čeka se saglasnost Ministarstva turizma i održivog razvoja.

Što se tiče DUP-a Dobrote, u fazi je obrada prigovora građana, kazala je Vojinovićeva, i podsjetila na veliki broj preko 300 prigovora.

Građani se najviše žale na neucrtane objekte koji su ranijim planom bili predviđeni.

DUP Radanovići dobio je saglasnost resornog Ministarstva i njegovo usvajanje biće na sljedećoj sjednici Skupštine opštine Kotor.

Takođe je završena i javna rasprava o neformalnim naseljima za koje je predviđen način legalizacije.

Nakon završene javne rasprave, izmjene i dopune DUP-a Prčanj i lokalne studije Glavati su u fazi obrade primjedbi kod obrađivača plana, poslije čega će zadnju riječ dati nadležna ministarstva, zaključila je Vojinovićeva.

5 KOMENTARI

  1. Ikice rikalice BJELIRIKALO HUMAC,bogati zašto me “mučiš” pa ne kažeš kako se zvaše onaj govornik sa prosidbe-ženidbe u Konavlima-šljegao sa svatima iz Cattara?Ajde reci-čisto radi zabave i razonode dok ova đavolja kiša ne prestane ,pa da te puštim da izađeš na ispašu-ne brini imaćeš trave zelene sve do srpnja?? BIJELIRIKALO HUMAC,pokušavam da odgonetnem što si ovo nabrčakao?Na žalost opet isti zaključak-što više brčkaš sve se više približavaš-mentalno ,kao najstari unuk alasa sa ponta i mandraća iz Glavatoga,mlađem bratu tvoje none!Napiši nešto da ti se i obitelj nasmije i razonodi-a ne joj činiš da od zastiđa samo noću izlazi na šetnje?!Dobro bi bilo da navedeš sve to čime sam “uvrijedio Iliju kako reče da se zoveš i da ti je prezime poznato u Cattaru više od 2 stoljeća,jer do tada ne znam đe sam izvršio povređivanje-ako ne računaš da su moja brljanja-kada ponavljam tvoja blejanja-rikanja o sebi i svojima ?!! BJELIRIKALO HUMAC po sopstvenom priznanju Ilija poznatog prezimena izvedenog iz BIJELIRIKALO HUMAC,neznam koji je razlog što si ostao zabetoniran-zaveden pa mi se ne oglašavaš na T E M E:
    -“Bukovi i polavljenje saobraćanice”;
    -“Sjećanje na zemljotres iz 1979 godine” /da bi ti utvrdili “punoljetnost”/;
    -“BIJELIRIKALOM HUMCEM i Alenom Kovačevićem-alijas magarcima-tovarima-knjčinama do tvrđave Sveti Ivan”/Đe su pomoću samara i vaših “junačkih” ljeđa-širokih ramena,a porijekla onih bikova sa Smiljana Bosna ili Hercegovina-otamo ste šljegli poslije vašeg rođenja u te krajeve,i to pravo u Cattaro sa tamo vašega na ovo ovamo što nije i neće biti nikada vaše!!

    P.S.Zamalo zaboravih,da ti kažem mogu te preko veze ukrcati za mazača na jahtu Alena Kovačevića-ne bi li ti obitelj malo danula i ufatila freške arije poslije višegodišnje kontaminacije od strane tvoje nasledno bandoglave tabule raze?!!!

    • Pravi lik nezasluzenog penzionera sa Prcanja,poznatijeg kao zbir sa Prcanja se sve jasnije ocrtava.
      Na pitanja ne odgovara, i jos pita cime je to uvrijedio Iliju Bijelica…?
      Pa ako cemo posteno, mjerujuci standardom zbira, nicim hehehe.
      Kukala mu majka jer ovaj ….ni “bliznice nema”.
      Mogu da zamislim kad bi ga poceo vrijedjati po tom standardu hehehe
      Najsmijesnije mi je kad vidim koliko je “poludija” kad Bjeladina Humca i dalje naziva “mazacem” hehehehe i hoce da ga zaposli kod Alena…..

      Ocigledno zbir jos sumnja na Iliju Bijelica jer mu se nije izvinio,a za mene mnogi i ne znaju da sam katolik sa Huma…. zbog prezimena …hehehe.
      Dok sam bio direktor nije mi se cinio tako “lucidan” jer bih ga bio zaposlio kod mene za ……glavnoga shefa za Pablic Relation za drugi dio imena moje tadasnje firme
      Hercegovina/Njegusi/Prcanj preko Spiljara s povremenim obilaskom Konavala je teritorija poznata samo onom koga su istjerali sa posla 1990….zbog ne/povjerenja u ………
      A koliko je pokazao smisla za “sprdnju” mora se priznati da je stvarno Boka izgubila velikog “lakrdijasa”.

      Blazen Isus i Marija!!

  2. Dje si Jole zbiru stari,
    Vidjeh te prije neki dan dje setas po Prcanju, pa sam ti zasvirao, ali nisi abadao da se javis? Kako si prosa’ u Rimu? Je li te Pape primija?
    Htjedoh te pitati sta mislis sta je sa ovim GUP/DUP ali se predomislih.

    Nego kako nam prodajes umjereno srbijansko “postenje” ne rece nam je si se, ili nisi ispicao gospodinu Iliji Bijelicu na onakvo brljanje njega i njegovih predaka.?
    Sram te bilo kako ti volis da kazes …”bliznice”

    Nisam ja ka’ ti zbir, ali malo mi je falilo da mu ne kazem da te tuzi, sto si ga onako vrijedjao po ovom portalu…mada nikad nije kasno da mu kazem, zar ne??? hehehehe
    Nego cuh da si u Rimu kupio novi telefon?
    Cujem da je caroban pa kad dignes slušalicu i pitas:
    – Telefonu, ko je najljepši na svijetu?
    Telefon ti odgovara:
    – Ti-ti, ti-ti…hehehehe

    Blazen Isus i Marija!!!

    Plati preplatu da te prikljuce….. (ne/zasluzeni penzioneru) hehehehe

  3. BIJELI?RIKALO HUMAC,znaš li kako se zvaše onaj koji je zahvaljivao Franju Tuđmanu u Konavlima-što mu je omogućio da prosi i ženi- kada je ženio sina iz Igumanca u Konavlima????Kažu,da takav govor i govornik nije slazio u Konavle od kad postoji ovo hercegovačko pleme prodato za sedam tovara-kenjaca /IB/ vina 1625 godine Dubrovačkoj Republici?!!! Mora da je “govornik,po materi, bio prčanjski potomak alasa kod “splendida”,hahaha ?!JEZUS I ALASI PRČANJSKI!!!!

  4. Dobar zakljucak,
    A od kada se rade ti GUP/DUP???
    Koliko vam je godina trebalo da se usaglase SDP-DPS?
    Eto narode i ono sto je bilo ucrtano DUPom odjednom ne moze(siguran sam da nema niti primjedbe porodica ovih iz vlasti)
    Zasto se to uradilo?
    Pa normalno moraju ostaviti malo zelene povrsine od megalomana iz vlasti.
    Pa zar se nije GUP Dobrote vracao kad ga je CEP radio prije x godina jer jednom “predsjedniku” nijesu ucrtali po volji….a vec prodao Rusu sa garancijom.
    Cujem u Opcini da je sa “svjedocima” dobio ogromno zemljste na Sv Vraci ……..normalno dok je bila stara ekipa u Katastru.
    Svedok potpisi da je ovo moje po babi ….iz C…i eto desetak tisuca m2 na prodaju.
    A Boga mi stalno govori da se zakon mora postovati…… (sigurno misli na zakon jacega) hehehe
    Blazen isus i Marija!!!
    Nego nu Bogati zna li se sta je sa Jolom Dripnjakom…ne gledam ga vise ni u Trojku, nema ga na portalu, piato Iliju Bijelica je li mu se Jole izvinuo a covjek enma pojma sto ga pitam hehehehe
    Nego cujem neke “cakule”da su culi u inozemstvu kako je vjest ubijati sa kusinom kokosku, da su ga pozvavi na ono poznato takmicenje bitke kusinima
    u Rimu.
    Provjerim i nadjem tekst:
    Medjunarodni dan borbe jastucima
    Stotinjak ljudi sudjelovalo je jucer poslijepodne u borbi jastucima u sredistu Rima, na trgu Santa Maria in Trastevere.
    Borba je organizirana u sklopu Medjunarodnog dana borbe jastucima.
    Mladi borci, izmedju 18 i 30 godina starosti i jedan malo stariji od 70 ljeta, na znak zvona u 18 sati poceli su borbu koja je trajala dvadesetak minuta.
    Na kraju su svi u zrak bacili svoje ispraznjene jastuke i priznali apsolutnu pobjedu velicanstvenom borcu iz Prcanija, Boca di Cattaro!!.
    Pobjednik je dobio ………….prehladu!!!
    Zna li ko je li se vrnuo???

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].