NEBOJŠA SIMIĆ: Sve osim pobjeda u ova dva meča je neuspjeh

0
Nebojša Simić

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore je na startu kvalifikacija pobijedila Kosovo i Bosnu i Hercegiovinu, sada su ponovo na red došli mečevi sa istim rivalima, a golman Nebojša Simić nema dilemu da bi slično moralo da bude i na naredna dva meča.

Izabranici Vlada Šole u četvrtak nastavljaju takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prvo protiv Kosova u Prištini, a potom i u nedjelju u Podgorici. “Lavovi” bi već u četvrtak protiv Kosova mogli bi da viziraju karte za šampionat u Njemačkoj.

“Vidjeli smo u prva dva meča našu moć, obije utakmice smo dobili bez neke velike neizvjesnosti, nadamo se da ćemo u tom dugu nastaviti i u ova dva duela. Mislim da je najvažnije da ne uzmemo ekipe zdravo za gotovo, već da imamo jedan ozbiljan pristup, da ih maksimalno ozbiljno shvatimo i da od prvog minuta krenemo jako i siguran sam u pozitivan rezultat” kazao je Simić.

Crna Gora će protiv Kosova igrati bez kažnjenog Miloša Vujovića, a utakmica u Prištini protiv je prva meč lopta za plasman na Evropsko prvenstvo.

“I ako bi dobili tu prvu utakmicu u Prištini, ja bih i tu drugu utakmicu igrao podjednako ozbiljno, jer želimo i da pred svojim navijačima slavimo u tom drugom okršaju. Iskreno, Kosovo je što se kvaliteta tiče negdje u rangu Rumunije, tako da milsim da smo trenutno jedan nivo iznad toga i da u tom meču sve zavisi od nas. Moramo od starta da nametnemo svoj ritam i preuzimamo ulogu favoriita i nadam se da ćemo to opravdati. Za mene je u ova dva meča, bilo šta osim četiri boda neuspjeh” istakao je Simić.

Saigračima iz nacionalnog tima priključili su se Branko Vujović i Stefan Čavor, ekipa će danas odraditi dva treninga, a sjutra ujutru putuje za Prištinu, gdje će u četvrtak u 20 sati i 15 minuta igrati protiv Kosova.

Očekuje se vatrena atmosfera u Prištni, jer domaći imaju vrelu publiku koja je upamćena kao tako još iz vremena zajedničke lige u fudbalu kada je iz glavnog grada Kosova bilo veoma teško odnijeti bodove. Nešto slično očekuje se i u četvrtak.

“Treba da uđemo kao u meč u Bosni i Hercegivini (lavovi slavili 36:25), kada se vidjelo da ne mogu da nas isprate i kada se vidjelo da su nivo ispod nas. Moramo biti realni – dostigli smo nivo, ne treba bježati od odgovornosti i uloge favorita u ova dva meča. Ponavljam, bliži smo Sloveniji po kvalitetu i za mene sve osim četiri je neuspjeh. Na prva dva meča smo pokazali našu moć, dobili smo ih bez velike neizvjesnosti i nadamo se da ćemo u tom ritmu nastaviti i ova dva duela”, jasan je crnogorski golman.

Pred reprezentacijom Crne Gore su dva ozbiljna zadatka, mnogo tajni u igri rivala nema, uostalom već se igralo protiv njih, a zna se i recept za pobjedu.

“Najbitnije, kao i na početku, jeste da ove dvije selekcije ne shvatimo zdravo za gotovo, već da maksimalno ozbiljno i jako krenemo od prvog minuta i da bukvalno kao na prethodnim utakmicama one budu riješene nakon prvog poluvremena. Nadam se da ćemo opet pokazati nivo igre koji smo dostigli i da ovakvim ekipama nećemo ostaviti puno prostora da se nadaju bodovima”, Kazao je Nebojša Simić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].