Svijet nastao od Nemanjića

34

Piše: Slavko Mandić

Ako je Bog Srbin, a nema razloga da sumnjamo u tu apoteozu, onda je sasvim prirodno i da novi kralj Velike Britanije Čarls u duši bude pravoslavac i svetigorac. Izvedenica nadalje jasno definiše da je monarh, izučavajući istorijsko trajanje Nemanjica, hiljadama godina unazad, svoje korijene vezao za ovu lozu. I nije jedini. Sve značajne ličnosti svijeta, dokazala je moderna srpska istorijska forenzika tipa Raković, te su gore list. Tu nema nikakve dileme. Śetimo se samo da je Čarls bio najveći savremeni darodavac manastira Hilandar, i da to nije mogao neko koga na to nije ponukala emotivno-klerikalna čistota vasionske božanske nemanjićke kreposti.

Srbijanski mediji, koji su u službi tamošnjeg velikog boga Vučića, dokazali su, pomažući se jedino njima poznatim istorijskim faktima propagandnog velikosrtpstva, da je nedavno preminulu kraljica Elizabeta potomak Nemanjića. Ovoga puta nije tu glupost odvalio Raković, već njegov kolega po pameti Dejan Ristić. On je objasnio da se direktna loza Nemanjića ugasila u 14. vijeku nakon smrti cara Uroša, a po ženskoj liniji njihovi nasljednici su kraljevska porodica Vindzor u Engleskoj. Otkriće se ovih dana još mnogo zanimljivih podataka o srpskom porijeklu Engleza. Tako i treba jer, konačno, izmučeno srpstvo širom svijeta mora da zna da je od njega sve počelo. Indoktrinaciji da su svi Srbi, pa i oni koji to nijesu, služe mnoge tv emisije, časopisi i portali, okrugli stolovi, politički istoričari i za svaku priliku spremni i orni srpski popovi, đe se god nalazili. Oni su i najasniji u namjeri da se na svaki način realizuje ideja svuđe Srbi, od Srbije do Srbije. Ko želi to da prihvati daće mu Bog, a za one druge su pripremljene specijal kletve koje će im javno saopštavati odabrani. To su takve kletve koje će da slome svakoga ko nema snagu da se odupre Jovanu, Prletu i ostalim Kačavendama.

Umjesto popovi da šire ljubav, toleranciju, zajedništvo, ovi srpske  proizvodnje su poznati po kletvama koje obavezno sadrže da će svakome ko ne služi crkvi śeme da se zatre, da krepa i on i svako njegov. Da mu se kuća uždi i izgore u njoj svi nedostojnici… Samo nekoliko, a ima ih na stotine. Korišćeni su posebno pred izbore 2020. godine, uz onu obaveznu da se ruke osuše svakome ko se usudi da glasa za Đukanovićeve ustaše. Nakon skaj aplikacija koje su obljavljene ovih dana, jasno je s kim će crkva Srbije u Crnoj Gori projektovala izborni rezultat, a ako se on slučajno ne bi ostvario, onda će poslužiti neka druga pomagala. Za tu namjenu naručeno je stotinu kalašnjikova, a čemu oni služe, jasno je svima.

Crkva i kalašnjikovi, građanski sukobi i krv koja je trebala da poteče ulicama crnogorskih gradova. I da se trajno eliminišu oni koji su deklarisani Crnogorci, a među prvima kreatori nezavisne i međunarodno priznate Crne Gore. Kako je crkva Srbije pobijedila na izborima, ovaj scenario se nije koristio u nastavku priče o brzom rastakanju Crne Gore kao države. Pronađena je pogodna ličnost koja nije bila Krivokapić, već njegov zamjenik, na koga bi se najmanje sumnjalo. Zato je on i otišao u manastir Ostrog da tamo s Ristom Radovićem formira crnogorsku vladu.

Propaganda je radila što joj je rečeno. Rusko-srpske službe bezbjednosti, razne strane agenture, Vučićevi jurišnici, krenuli su u obračun sa Crnom Gorom. U naumu da pokažu i dokažu da su Crnogorci teroristi i da na taj način umire Evropljane koji su im već ranije dali podršku, spriječio ih je Belveder. Koliko je god šef svih bezbjednosnih službi bio zadovoljan krvoločnom akcijom specijalaca na trovanju i ranjavanju građana Cetinja i njihovih prijatelja, čiji ih je mirni protest zbog ustoličenja nedostojnika, iritirao, koliko su god mediji lagali o stvarnoj istini, Belveder nijesu mogli da sakriju. Vijest je obišla svijet i počelo je da bude jasnije što se to u Crnoj Gori dešava. Oni koji su davali podršku počeli su da sumnjaju u družinu u koju su vjerovali.

Data je još jedna šansa tadašnjem potpreśedniku vlade, koji je postao njen predvodnik. Umjesto da zemlju vodi u Evropu, on je poveo kod Vučića. A tamo, istorija nas je učila, uz pomoć svetosavaca i Nemanjića, popova četničkog ustrojstva, za Crnogorce nikad nije bilo ni bratskog ni komšijskog zagrljaja. Bilo je krvi do koljena, ubistva našeg naroda đe je god srbijanska vojska prošla, otimanja naše tradicije i istorijskih vrijednosti i njihovo prisvajanje. Jer to što imamo mi, oni nikada neće imati.

Ali kad mogu Britaniju i cijeli svijet, kad mogu Boga da prisvoje, što ne bi malu Crnu Goru. Teško im pada svjesnost da Crnogorci neće svoju državu dati izrodima. Džabe ubačeni premijer da Vučiću da što je naše. Da zagrli Putina čuvajući mu imovinu. Da sa kriminalnim klanovima bude u dogovorima.

Sve će to jednom na naplatu doći!

34 KOMENTARI

  1. Poznati De Sica pdi lude pod nick-om XXY!
    To je nikogović koji je i hapšen zbog veza sa Arkanom i dr. pistolerosima.

    • A de Sica…Hahaha kakav kompleksaš, ma ne smeta mu da plovi za omrznute antisrpske antisvetosavske američke dolore ?
      Smrad I nesoj , ristovsvetosavski
      Porijeklom cetinjanin a mrzi sve crnogorsko I cetnjsko koji uobolnik.

      • Najveća sprdnja je bila kad je pošo za BG a to mu je plafon života,sa dva livora za pas,pa ga uhapsili oduzeli livore nobility nogu u prkno I išćerali stronco nazad za Kotor, hahahahah

  2. Xxy ovo je jedan od brojnih tvojih komentara na klerofašistički portal ins4
    Ti si jedno obično lažavo sme..će
    Ti nisi sloven nego izkompleksirani potomak aga I begiva koji imaše pravo 550 godina na prvu bračnu noć kod Srba odnosno Rasena jer srpska nacija nije postojala do novijeg doba.

    Mozda bi istorija isla drugim tokom ali sto se tice toga ipak smo Sloveni koje zapad ne voli.
    Slovene katolike smatraju poslusnim slugama ali nikako ravne sebi a pravoslavne Slovene ,smatraju neposlusnim koje treba unistiti ili staviti pod svoje.
    Hrvati i Slovenci su katolicu pa su kroz citavu istoriju bili konjusari Austrijanaca i Madjara i to lojalni nikad se nisu ni pokusali osloboditi.
    Srbi u Vojnoj Krajini iako pravoslavci u A-U bili su direktno pod Becom dobijali zemlju i kuce ,jahali konje i imali drzavne plate da cuvaju granice dvojene A-U monarhije.
    Za to vrijeme Hrvati su bili paori zemljoradnici bezemljasi pod adminstrativnim centrom Zagrebom koji je bio pod Budimpestom.To je i bio razlog ljubomore Hrvata prema Srbima koji se kasnije nastavlja u mrznju do zlocina koje napravili u kasnijim ratovima.
    Xxy klerofašisto što ne napišeš da je austrija pravila I financirala pravoslavne crkve koje ste od 91 prozvali srpske crkve ?
    Crkvu Sv Nikole bivše rimokatoličke I Crkvu u Novome it’d.
    Što ne napišeš o kukavičkom ubistvu u nazovi parlamentu Hrvata u Beogradu od strane puniše račića turčina srpske vjere sa sjevera Crne Gore, srpskog radikala čiju ideologiju baštini Śešelj I ti ,zbog čega je Šešelj posrbljeni Hrvat kao mnogi u Kotoru,dobio orden zbog svog klerofašizma od srpske crkve koja je sve samo ne crkvena organizacija ,a koja ustvari baštini istu ideologiju klerofaşizma kao I srpski fašisti,srpska radikalna stranka koja mrzi sve što nije srpsko I rusko ,a još jedino ne mrzi američke dolare I Eure.
    Xxy ti si jedno klerofašističko sme..će tipa faşista tridesetih godina prošlog vijeka u Njemačkoj.
    Zadnji put tvoji četnici I SPC su bili na vlast do 1945.godine.
    Svijet je vidio ko ste I što ste ,u Srbiju je podrška putinu blizu 90% a u Rusiju oko 60% .

    • Serdare od silnog bijesa i mrznje otvorio si dosta tema,
      Potomci Aga i Begova koji su bili 95 % srpskog porijekla sto se moze vidjeti po njihovim prezimenima al ajde idemo redom.
      Ulcinj ,Bar ,Podgorica ,Niksic ,Spuz itd do 1878 pod Turcima tj agama i begovima,
      Kolasin osnivaju Turci, sjever CG do 1912 pod Turcima pod kojim su oni zakonima zivjeli u tom periodu.

      Cetinje naseljavaju Srbi sa Zlatibora sredinom 15 vijeka ,krajem 15 v dolaze Crnojevici na Cetinje ali se odma pocetkom 16 vijeka svi poturcise, posle njih i ostali i to traje do pocetka 18 v kad dolazi Danilo I Petrovic (Hercegovci naseljavaju Katunsku Nahiju) i vrsi istragu poturica ,okle poturice ako nisu zivjeli pod Turcima i turskim zakonima.

      Poslije istrage poturica Crnom Gorom tj Cetinjem i Katunskom Nahijom vladaju Petrovici narednih 200 g kada Cetinjani srbuju uveliko,Obilica Medalje ,Obilica Poljane , Kosovski Mit ,Kosovski Zavjet , Posveta ocu praha Srbije itd,
      1856 Sv Sava skolska krsna slava, Svetosavski balovi na Cetinju itd itd, 1910 Crna Gora srpska kraljevina itd. 1909 po popisu u CG 95% Srba.
      1918 ujedinjenje i Zelenasi i Bjelasi Srbi samo jedni za Petrovice drugi za Karadjordjevice

      1941 Cetinjani docekuku Musolinijeve soldate do 1943 rodjeno po registru OZNE 280 djece neznanih junaka italijanskih a po Jovu Kapicicu bilo je nezvanicno i do 700.

      Poslije 1945 svi Crnogorci.
      Serdare posto si strucnjak za nasledstvo i genetiku mozes li pojasniti porijeklo Cetinjana i Katunjana a i ostatka CG .

      Srbi u Austrougarskoj bili su konstutivni narod i cuvali granice Carevine od Turaka i zato bili placeni.
      Srpsku pravoslavnu crkvu zavisi od momenta i politickih potreba nekad pomagali nekad odmagali .
      Imali Povelju o autonomiji pa i crnogorski Mitropoliti su se rukopolagali u Sremskim Karlovcima a ne obratno.

      Serdare ja sam navodio istorijske cinjenice iz srednjeg vijeka a ti svaka druga rijec fasista i klerofasista ,vjerovatno neka frustracija ili ko zna sto, ali kad vec pominjes fasizam pa ko je docekao fasiste sa cvijecem 1941 Maribor ,Zagreb i Cetinje a Zagreb i ispratio sa cvijecem 1945, gradovi heroji.
      Dok recimo Beograd je bombardovan 1941 od tih istih a 1944 se vodile zestoke borbe protiv njih.
      Tivat gradska Riva Pine 17 april svecani docek priredila Bokeljska Mornarica Musolinijevim soldatima.
      13 jul 1941 Narod Crne Gore dize ustanak oficiri kraljevine Jugoslavije na celu ,oslobadjaju veliki dio Crne Gore ali ne i Cetinje .Cetinjani i italijanski soldati dobro su drzali Cetinje, jeli tako bilo Serdare.

      Punisa Racic nije bio tema zato ga nisam spominjao a ubistava iz politickih razloga i uvreda bilo je dosta kroz istoriju a u CG posebno ubistva i krvne osvete , da napomenemo ubistva i masakre u Bjelopavlicima pa osveta i ubistvo Knjaza Danila , pa Kuci pohara i istrebljenje citavih familija i brastava, pa komunisticke Jame i Pasja Groblja itd itd.
      Serdare imas li jos koju temu da je razjasnimo.

      • A ti si xxy sprdnja hahahah
        Kažeš da su cetinjani Srbi ali su 1941.talijanske fašiste dočekali Crnogorci hahahahah
        Ja se pitam jel si ti normalan ,ne samo što lažinjaš u vezi istorije nego si još I smiješan,
        Ako su cetinjani Srbi onda su Srbi dočekali talijanske fašiste 1941.godine Jadan ne bio, po tvojoj logici…

        • A koja si sprdnja
          Pa srpska crkva je dočekala talijane na Cetinje vaš lažni mučenik Srbin Lipovac …I to pošto je Beograd bombardovan…
          Koja bruka…jel su Milan Nedić I Ljotić dočekali ne sa cvijećem nago sa pečenjem a Bogami I sa lijepim beograđankama njemačke fašiste koji su im slomili Beograd ?
          Idemo.opet jerbo vidim.da ne peškaš dobro…
          Srbi su dočekali talijanske fašiste na Cetinje I u Beograd ,srpski politički ,vjerski poglavari…znaš kakve je govore hvale dražao Joanikije Lipovac Hitleru, a tvoj vaš idol Pavle Đurišić I orden za zaluge,(Ante Pavelić im je zavidio na tome) … ,biće po vama lažovima za otpor protiv njemačkih fašista
          Hahajahha
          Ti si postao sprdačina na ovom portalu ,vidim što pišeš na klerofašističkom portalu ins 4 sa tobom je raspravljati bezpotrebno .Ta ista ideologija SPC je I danas na snazi zato imamo 90% podrške putinu u Srbiju a u Rusiju oko 60% što govori koliko ste nakaradni I što je od naroda učinjela SpC koja je sve samo ne crkvena organizavija.
          Sada me samo interesuje na koju ćete se stranu svrstat ,sada kada su Rusi odnosno putin jer ne podržavaju putina svi Rusi kao u Srbiju Srbi I Srbi u Crnoj Gori.

          • Ova sokacima XXY je poznati kompleksaš De Silva , potomak Cetinjskih bjelasa sto su sa JoanilijemLipovcem dočekali Pirtzio Birolijai i itali fasiste.
            u
            U Kotoru ih je dočekao ĆIRO Kamenarović inače pokatoličeni Srbin,
            tadašnji kotorski poteštat.

        • Serdare ,Beograd je bombardovan ,Draza Mihajlovic je otisao u sumu na Ravnu Goru nije docekao Njemce u BG ,organizaovao ustanak ,raspisana potjernica za njim ,a Nedic je bio primoran na kolaboraciju dok su na Cetinje cvijecem dobrovoljno docekali Italijane Stedimlija ,Sekule Drljevic ,Krsto Popovic i drugi doduse upravu si sve bivsi Srbi. Kao i kompletno Cetinje .
          Lipovac se zatekao na svom polozaju Mitropolita na Cetinju i dijelio sudbinu Cetinja.
          Pavle Djurisic je bio sa ustanicima 13 jula , Bajo Stanisic ,Jakov Kusovac itd.

          Izdajnika ima svudje ali zbog 27 marta kad se narod digao protiv Hitlera Beograd je Bombardovan 6 aprila 1941 a na Cetinje nije bilo 27 marta nego 12 jula kad su proglasili na Cetinje NDCG fasisticku tvorevinu i narod se digao na ustanak ali ne Cetinjani nego ostali iz CG.
          Princ Mihajlo je odbio Krunu vazalne CG pod fasistima poslat u logor u Njemacku ,i ostao Srbin zato ga danas i ne spominju ne odgovara im kao istorijska licnost.

          Da da dobro si razumio za Cetinje da su Srbi a kao Crnogorci docekali Italijane, i vijorile se trobojke uz italijanske zastave, da bivsi Srbi nista nelogicno ,Drljevic je nekad bio veliki Srbin pa promjenio i takvih koliko hoces.

          Pa jesam li ti objasnio ,prvo su Cetinje naselili Srbi sa Zlatibora pa kasnije za vrijeme Pertovica bili srpska Sparta ,srpski Olimp ,srpski Pijamont ,ludilo od srpstva da su im svi ostali Srbi u Srbiji ,Austrougarskoj ,kasnije Jugoslaviji zavidili kakvi oni bili srpski junaci nosioci obilica medalja a onda dolaskom italijana postaju Montenegrini ,pa dolaskom komunsta Crnogorci.
          Popis 1909 svi Srbi samo to 5 % Albanaca u Malesiji i Ulcinju a popis 1948 samo 1,7% Srbi a ostalo Crnogorci.

          • Xxy ne sprdaj se kakvi Srbi sa Zlatibora to su Vlasi koji nisu ni Slaveni a kamoli Srbi …to ti dobro znaš..kao što preko pola grbljana nisu ni Slaveni a kamoli Srbi …mislim da smo prošli tu temu a I u vezu Cetinja isto.
            Da bilo je srbovanja na Cetinje, lijepo je pasao kralj Nikola sa njegovim srbovanjem, srbijanski vojnici su masakrirali one koji su bili za nezavisnu Crnu Goru…
            Ko s đavolom tikve sadi
            Razbijaju mu se o glavu…
            Mokrili su na sanduke na kojima su stojala imena svetaca u Crnoj Gori a na jedan crnogorska zastava,a ondar na litije koje nisu bile litije nego politički protesti SPC nosili slike tih istih na koje se mokrili srbijanski vojnici,
            Što se tiče popisa to je pisana nacionalnost srpska svak ko je pravoslavac tobože Srbin što nije istina, jer je vjera tada bila grkoistočna a ne srpska to je kasnije uvedeno, kao I danas što su Romani ,Austrijani, Albanci u grbalj uzeli srpsku vjeru I odmah postadoše sebi bez trunke gena slovenskih a kamoli srpskih.
            Xxy što kralj Petar jebivjetar nije pobjego sa zlatom kod pravoslavne braće rusa ili grka nego kod britanaca a kunete se u ruse I rusiju ?
            Drži se klerofašističkog portala ins4 to je za tebe pravi portal ,mini se sa radio skala portal.

          • Xxy malo da se podsjetimo,
            Idemo….
            1. Joanikije Lipovac dočekao je talijanske okupatore aprila 1941. Sastajao se s talijanskim okupacionim prvacima, a potom ispred Cetinjskoga manastira dočekao talijanskoga kralja Vitorija Emanuela II.

            2.Joanikije Lipovac bio je prisutan na „Petrovdanskom saboru“ kada je proglašena „nezavisna“ Crna Gora pod pokroviteljstvom fašističke Italije.

            3. Joanikije Lipovac je tokom talijanske okupacije otvoreno i javno stao na stranu Talijana i njihovih saradnika, u prvome redu četničkoga pokreta i aktivno se uključio u antikomunističku i antipartizansku propagandu.

            4. Joanikije Lipovac je u svojim javnim nastupima otvoreno pozivao na borbu protiv komunista, šireći mistifikatorske teze o njima, naročito upirući prstom na one koji su podigli Trinaestojulski ustanak.

            5. Joanikije Lipovac sarađivao je s njemačkom okupacionom vojnom silom. Sastajao se s najvišim predstavnicima njemačke Feldkomandature, pozdravljajući njemački Vermaht i njegove vojnike.

            6. Joanikije Lipovac bio je duhovni lider četničkoga pokreta, ali i Narodne uprave, tijela kojega je formirala njemačka okupaciona vlast od strane političara velikosrpske političke orijentacije i pripadnika Crnogorske stranke.

            7. Joanikije Lipovac bio je velikosrpski nacionalista, antisemita i žestoki protivnik narodnooslobodilačke borbe.

            Za sve navedeno postoje obimni foto i pisani dokazi, čiju autentičnost nije osporila ni srpska crkva, već je kao što je već izrečeno sve te negativne momente potisnula i zaboravila te u prvi plan istakla mitropolitovo skončanje u rukama komunista. No, ove zaključke možda najbolje posvjedočuje nekoliko izjava samoga mitropolita iz Drugoga svjetskog rata.

            Iako se često Cetinjanima zna prišiti servilnost Pirciju Biroliju, zaboravlja se da je taj talijanski general bio veoma poštovan od strane mitropolita Lipovca i četničkoga vođstva. Prilikom njegove pośete manastiru Ostrog 1942. godine Lipovac je održao bratsku zdravicu koju je prenio okupacioni Glas Crnogorca. Tada je pored čestitki za uspostavljanje mira u Crnoj Gori, Lipovac Biroliju izrekao i ovo: „I dogodi se čudo neviđeno i nečuveno pod okupacijom. Gospodari i robovi, Italijani i Crnogorci nacionalisti, postadoše saradnici protiv strašnoga zla, i za kratko vrijeme zajednički oslobodiše Crnu Goru (…) Radostan je danas sav naš narod.

  3. XXY iako mi ni rusi ni ukri nisu po volji, evo i tvoji rusi repicu podvijaju, kako prenose mediji.
    Šešelj bi Trebao da To om da bude skupa sa ovima iz LBGDa naveli te LGBT parade u
    u Beogradu! Ovi iz SPC i au Pahomija i Kačavendu sa pomoćnicima .
    Ti bi moga sex Shop na Patilo otvoriti!,

    • Rogo mili, meni je zao i Ruse i Ukraince i taj narod sto strada sto ih Anglosaksonci i ukrainsko/americki Hazari guraju jedne na druge.
      Nisu Rusi vise moji nego tvoji ,ti si stari komunjara moji nisu bili komunisti nego bili po zapadu ali danas to nema veze.
      A sto se tice podvijanja repice nisam neki vojni strucnjak ali mi ovo lici na opste poznatu Kotuzovljevu taktiku koji je upotrebljavao i protiv Turaka a i protiv Napolena a kasnije i Sovjeti protiv Hitlera.

      U nepreglednim ravnicama i stepama kao u Rusiji i Ukraini drugacije se vodi rat nego u planinama i brdima Balkana.
      Uzvisenja , planinski vrhovi visinske kote se ne napustaju do poslednjeg vojnika jer se poslije vise ne mogu vratiti.
      Npr ,bitka na Kajmakcalanu 2500m nadmorske visine , Srbi su uz velike gubitke uspjeli da osvoje taj vrh i to je imalo veliki znacaj u I sv. Ratu za proboj Solunskog fronta .
      Ili kad su Austrougari i Bokeljska Mornarica osvojili Lovcen 1916 Crna Gora je kapitulirala.

      A u Rusiji i Poljaci i Napoleon i Njemci su dolazili do Moskve Rusi se povlacali i ponovo vracali .
      U nepreglednoj Ravnici to ne znaci puno Rusi su tako razvlacili neprijatelja po sirokom i dugackom frontu.

      Ta prostranstva su ravna kao sahovska ploca a Rusi su dobri sahisti ,rokade pomjeranja strateska povlacenja itd to je sve dio igre.
      Sacekacemo da vidimo , mozda grijesim.

  4. Kroz istoriju evropske dinastije su se mjesale i zenile medjusobno ,nije to nista novo .
    Pa kad je Kralj Nikola gospodar male Crne Gore od 4 nahije uspio da uda kcerke po evropskim dvorovima , pa sto nebi i mocnije dinastije i Carevine kao sto je bila srpska srednjevijekovna dinastija Nemanjic.

    Princ Filip muz preminule kraljice Elizabete otac Princa Carlsa sada Kralja je rodjen u Grckoj i krsten u pravoslavnoj crkvi ,to nije nikakva tajna.
    Recimo britanska Kraljica Viktorija koja je vladala Britanijom 64 godine bila je 100% njemackog porijekla.

    Pa ,pogledajte slicnost ruskog cara i britanskog kralja ,bili su bliski rodjaci.

    https://nationalgeographic.rs/istorija-i-kultura/zanimljivosti/a22847/prica-iza-neobicne-slicnosti-britanskog-kralja-dzordza-v-i-ruskog-cara-nikolaja-ii.html.

    Srpska srednjevijekovna dinastija i Drzava bile su mocne i ugledne za ono vrijeme ,pa Nemanjici su se zenili kcerkama Careva ,Stefan Prvovjencani sa cerkom Vizantijskog Cara najmocnijeg carstva tada, pa druga zena unuka Mletackog Duzda ,Venecija mocna pomorska sila tada,( na kotorsku rivu jue dosla iz Venecije Ana Dandolo) pa kasnije sa francuskim (Jelena Anzujska)Uros I ,pa bugarskim , madjarskim njemackim princezama itd itd.
    I udavali svoje princeze po evropskim dvorovima itd itd , i sta je tu cudno.
    Sad kojeg je sve porijekla Elizabeta II neznam ali ima mjesano porijeklo sigurno i blize i dalje kao stara dinastija.

  5. Svetosavci dosta više!
    Da nije Bajden Srbin?
    Putin sigurno ima porijeklo.
    Svi nebeski nikom ponikoše….

  6. Izvanredno Slaviša.
    Srpski Bog je jedini pravi i samo je njegova zadnja.
    Srbija do Tokija…..a ostaće na pašaluk i paśaluk.
    Najgora sorta.
    Čast časnim izuzecima.

    • 150 kapetana izdajnika CG i otpadnika od struke. Prekrstili zakletvu državi,!

  7. Sve ste sjajno rekli ovim tekstomg. Mandiču, sjajno ste ukazali na velike zablude srpske elite ili bolje reci srpskih ekstremista…Što bi rekli ,,nebeski narod,, ili Srbija do Tokija….srpska istorija je prazna najmanje 5 vjekova zato posežu za otimanjem crnogorske istorije ili bilje reci crnogorskog indetiteta a to se sada kvalifikuje kao KULTURNI GENOCID i tako treba to zvati, zato treba da se umijesa i UN.

    • Leteci,
      istorijske praznine i i kradje identiteta,
      Duklja ,Vojisavljevici ,Srbi iz Trebinja, za vrimjeme njihove vladavine Vatikan smatra Duklju srpskom drzavom i daje Nadbiskupu Barskom tutulu Primasa Srpskog.
      Nemanjici iz Zete vladaju Zetom 2 vijeka
      Balsici ,postavljeni kao oblasni vladari od strane Nemanjica,
      Balsa III ostavlja Zetu tastamentom Despotu Stefanu Lazarevicu koji vlada Srbijom poslije Boja na Kosovu.
      Njega kao vladara Srbije i Zete nasledjuju Brankovici koji vladaju do 1455 ,
      kasnije dolaze Crnojevici na Cetinje koje su osnovali Srbi sa Zlatibora i oni se turce i tako dva vijeka do dolaska Srba iz BiH ,Petrovica koji vrse istragu poturica.
      Sva Crna Gora osim Cetinja kojeg su osnovali Srbi bila pod Turcima neki djelovi do 1878 a neki do 1912.
      Knjaz Danilo uvodi Svetog Savu kao krsnu slavu Skole u CG 1856.
      Njegos 1846 uvodi Obilica Medalju kao medalju za hrabrost u CG, na Cetinju je dan danas Obilica Poljana , Kosovski Mit i Kosovski zavjet za vrijeme Petrovica jaci u CG nego u Srbiji i na Cetinju se srbuje vise nego u Sumadiji.

      Srbi u danasnjoj centralnoj Srbiji pali pod Tursku vlast 1459 do 1804 ili 1817 prvi i drugi srpski ustanak.
      Kosovo ,Sandzak i Makedonija su bili do 1912 pod Turcima kao i sjever CG.

      Srbi u Srpskom Vojvodstvu kao dio Hazbuske monarhije dobijaju Povelju o Konstutivnosti 1526 i zatim Povelju o Autonomiji ,po kojo sami biraju svoje vladare Duhovne i Svetovne a i crnogorski Mitropoliti se hirotonisu u Srpskom Vojvodstvu tj Sremskim Karlovcima.

      Srbi u Vojnoj Krajini takodje imaju Povelju Konstutivnosti od 1578.
      Crna Gora i Srbija zajedno 1878 dobijaju medjunarodno priznanje a Srba van tadasnje Srbije ima isto koliko i u samoj Srbiji. Npr u Crnoj Gori 95% po popisu iz 1909-te.

      Leteci mozes li mi pojasniti ko je kome krao identitet i dje sve ima tih istorijskih praznina,supljina.

      • Teske zablude i prevare…Srba nije bilo tada pa samim tim Duklja nije mogla biti srpska vec dukljanska država…Raska i tadšnji Rašani su odlučili da napadnu Duklju i da promijene ime u Srbe…a kako je nastalo to ime? Objasni? Stefan prvovječani to jest prvi srpski kralj u svojoj žitiji zapisa o svom ocu…Sve je gradove u Duklji spalio i porusio samo je Kotor ostavio…eto kako su tretirali Duklju i Dukljane..1185/6.g su Duklju okupirali..zato ne pricaj gluposti i podvale..

        • Leteci , koje gradove u Duklji je Nemanja unistio, ajmo redom,
          Stari Bar za vrijeme Vojisavljevica ,Kralj Bodin se zalaze da barska Biskupija dobija status Nadbiskupije sto se i desava 1089 i Nadbiskup Barski dobija titulu Primas Srpski , ne Primas Dukljanski a kako ako nije bilo Srba i srpske drzave.?
          Stari Bar pada ponovo pod vlast Vizantije 1183 a 1185 Stefan Nemanja ga oslobadja i grad dozivljava procvat dobija autonomiju,statut grada svoj novac itd.

          Ulcinj za vrijeme Nemanjica postaje jedan od najbitnijih primorskih gradova .

          Budva je od 535 pod Vizantijom i vjekovna teznja Budvana da se oslobode Vizantije desava se 1185 uz pomoc Stefana Nemanje , grad dozivljava procvat za vrijeme Cara Dusana .

          Podgorica bila malo naselje Ribnica oko usca Ribnice u Moracu dje se i rodio Stefan Nemanja ,nije rusio svoj grad.

          Iznad Podgorice od Bioca bila je Raska , Kolasin osnivaju Turci dosta kasnije itd…

          Svac, Nemanja oslobadja 1185 procerivanjem Vizantije a kasnije je rusen u naletu Mongola ali ga Nemanjici obnavljaju.

          Cetinje tada nije ni postojalo, osnivaju Srbi doseljenici sa Zlatibora ispod planine Stari Vlah ,3 vijeka poslije Stefana Nemanje.

          Herceg novi osniva Kralj Srba ,Bosne Stefan Tvrtko I 1382 ,2 vijeka poslije Stefana Nemanje.
          Risan za vrijeme Stefana Nemanje je pripadao Travoniji nije Zeti.

          Kotor 1185 Vizantija napusta bez borbi zato i nije bilo rusenja ,
          Kotor dobija autonomiju , lokalnu Vlast ,ekonomski procvat , danasnji izgled bedema i postaje glavna luka, 2 vijeka poslije Cara Dusana kotorani uzvikuju “Zivio Car “ na Tripun dan svake godine u zahvalnost Cara Dusana i to Mlecani kasnije zabranjuju a Povelju o Autonomiji ukidaju odma 1421 po dolasku u Kotor.

          Perast takodje nije rusen cak su i lokalni zakoni i regule Cara Dusana vazile u Perastu do kraja 17 vijeka kada ih Mlecani ukidaju.

          Leteci ,mozes li mi konkretno reci koji grad tadasnje Zete su srusili i totalno unistili Nemanjici, nemoj djuture sve su srusili i zapalili , nego sta konkretno.??!

        • Rogo mili sad si uzeo nick name od nekog Roga sto je nekad cuvao ovce po livadama u Dobroti ,dok se nisu izgradile kuce.
          cas si Plagenti ,pa si Podujam pa Budjoni , Danculovina a nekad si bio i Zanjev Do a vazda isti stil prdoklacenja ,tako da dzaba menjas nick name lako te prepoznati.

      • Jole Drinjak iz pelena viče:
        “Ne skrecem sa puta u Svinju potok.”
        Vlikarov spasitelj i prijatelj omraženih
        fratara , potašulan se u poprugama ljulja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].