Vatrogasac u paklu

5

Piše: Meliha Meli Ramusović

Citirao nam je premijer Čerčilovu izjavu o paklu. O tome da, kada se već nađeš u toj zapaljenoj muci, ne staješ dok ne izađeš.

Ali, rekao nam i da je prezauzet trčeći okolo i gaseći požare.

Tako onda, slijedeći njegov temeljno razdragan tok svijesti, dobili smo predsjednika Vlade koji je u biti vatrogasac u paklu.

Plemenit izbor profesije, premda suštinski besmislen.Možda u besmislenosti i inspirisan pohodom onog slavnog viteza od Manče na vjetrenjače.
Svakako su vjetrenjače na Možuri, koje krase prilaz rodnom gradu premijera nam, i bile jedan od povoda da zagazi hrabro u pakao vlasti.
Ali, nestadoše možurske vjetrenjače u dimu tog pakla.
Ili cigara.

A nama, po preporuci prvog među vatrogascima, ostade Ustavni sud da gasi temeljne požare.
Onaj isti sud zbog koga bi (čusmo i to baš dok je gasio aktuelni požar, a ubrzo nakon ponuđenog pravnog lijeka) legitimnost novih izbora bila ugrožena.

Shvatljiva konfuzija kada sve gori oko nas.
I pod nama.

5 KOMENTARI

  1. Nijesi najpametnija.
    Vatre ipak prepusti onima koji znaju da ih gase.
    Milu Đukanoviću ni jači ni veći ne mogu opepelit.

  2. Fino je ovo Abazović odradio da zaustavi podjele … a sve da bi postao on veliki…kad smo mi svi zajedno već ovako mali

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].