Srpsko-albanski Münchhausen ponovo u akciji

3

Piše: Sreten Vujović

Svjetski šampion lažova,  Baron Von Münchhausen je Njemcima donio planetarnu slavu svojim zabavnim, lovačkim pričama i avanturama, ali  srpsko-albanski „Pinokio“, Dritan Abazdović svojim lažavinama bruka sve one koji pripadaju  Crnoj Gori kao domicilni narodi!

 Crnogorskoj patriotskoj javnosti nekako lakše pada kada naš Münchhausen laže u „lokalu“, ali kada pođe u inostranstvo, o trošku OB (obor, bravi!) i počne lagati evropske zvaničnike, koji su ga, pouzdano znam, „skenirali“ prije dolaska, do mjere da znaju i koju zubnu pastu koristi za „glancanje“ osmjeha „Kazanove“, onda se to zaista tiče svih nas, jer ovaj politički pajac, lakrdijaš i  Vučićev „trbuhozborac“ blamira kompletnu Crnu Goru!

U  razgovoru sa drugim čovjekom austrjske Vlade vicekancelarom Koglerom,  Abazdović opet besprizorno laže nadmašivši, za „deset kopalja“ Barona Von Münchhausena, a da ne trepne, i kaže da crkveno pitanje nije od međunarodnog značaja; to je interna stvar!

Kako može biti interna stvar tzv. Temeljnim ugovorom  predviđena eksteritorijalnost u državi  NATO saveznici!? Zar NATO može dozvoliti da u okviru svoje teritorijalno interesne zone (granice CG su istovremeno i granice NATO-a) ima srpsko-ruske enklave, kao u početku rata devedesetih, sa statusom „autonomnih“ eksteritorijalnih oblasti!? To bi jednostavno značilo da u sred NATO teritorijalno interesne zone imamo „srpske“ autonomne oblasti (SAO) đe gođ postoji neki manastir, crkva i njima pripadajuća groblja ili tereni!

Osim toga priča o „kontinuitetu“  crkve Srbije u  Crnoj Gori od 1219. kada taj kontinuitet nema ni u Republici Srbiji sve do 19. vijeka, jednako je stupidna i zlonamjerna kao  što bi to bila tvrdnja da su crnogorske vladike kao duhovni i svjetovni vladari, ujedno bili i vladari države Srbije!?

Po toj „logici“ Srbija bi morala priznati da su u kompletnom periodu crnogorskog vladikata naše vladike bili gospodari  Srbije, koja je cijelo to vrijeme bila  u sastavu Otomanske Imperije!

Daleko bi nas odvelo razglabanje činjenica da je  bliski srodnik Mehmed paše Soklovića bio patrijarh Pećke patrijaršije, kao i to da je Pećka patrijaršija slovila kao patrijaršija „svih ugarskih zemalja“! I sam Beograd je bio  ugarska (mađarska) teritorija. O tome će nas izvijestiti svaki vodič na Kalimegdanu potvrđujući da je  Beograd bio miraz  ugarske princeze!

Znali smo da postoji „pranje novca“ kako bi se isti uveo i legalne tokove, ali svijet nije znao, dok Srbi i Posrbice nijesu lansirali taj „izum“, da se to isto radi sa lažima, kako bi se i one  uvele u „legalne“ tokove! Izgovori se neka  prekrupna laž na političkim litijama, pred nekim zvaničnikom, u Parlamentu, Patrijaršiji,  na TV, u svakom slučaju na nekom važnom mjestu i ona automatski ide na „centrifugiranje“ kao jedina istina u koju niko ne smije posumnjati!

Kruna svega je i Abazdovićeva izjava nakon usvajanja  nacrta tzv. Temeljnog ugovora, kako bi u slučaju obaranja ove vlade  Crna Gora mogla pasti pod ruski uticaj!? Rusko-srpski janjičar Abazdović nas brani od Rusa!? I upozori nas vođa čopora vu(č)kova, kako bi vukovi mogli pojesti ovce!

Ovđe dolazimo i do problematike crnogorskog sakralnog nasljeđa, koje zacijelo nije bilo prćija keginje Zorke, kao ni Crna Gora! Što to žele prodati ili dati u „miraz“  srpsko-albanski baron lažova i njegova  „desna ruka“ nekadašnji Cetinjanin, a sada prvi „pendrek“ Crne Gore!

Narod bi kazao: „Dobro su se udali, kako su se nadali!“

Samo da ih naše oči više nikada ne vide!

3 KOMENTARI

  1. Gospodine Akademice vi ovo dobro objasniste i pojasniste, ali je velika razlika medju ;

    IZRODIMA I bravima….

    A ovu krstenu BitanGU ce Crnogorci sudit, njima ce se majka one koze pridruzit ‘ Tarzan ce ga totalno otkacit i u Bojanu bacit .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].