Naučnici: Pacijenti koji su preležali Covid-19 i dalje su obavezni da se pridržavaju propisanih mjera

0

U skladu sa porastom broja zaraženih koronavirusom isto tako i srazmjerno raste i broj oporavljenih od bolesti koju ovaj virus izaziva.

Međutim, pacijenti koji su preležali Covid-19 možda neće odmah nakon negativnog testa osjetiti olakšanje u potpunosti.

Nuspojave znaju da potrajaju, dok generalno svi medicinski stručnjaci ne kriju svoju zabrinutost zbog mogućih dugoročnih oštećenja koja za sobom ovaj virus ostavlja, naročito na pluća i srca.

Iako će pacijenti vjerovatno biti imuni, barem na neko vrijeme nakon oporavka, postoji zabrinutost zbog ponovne zaraze, jer je već utvrđeno da Covid-19 može da izazove infekciju disajnih puteva više puta kod istog domaćina.

To znači da oporavljeni pacijenti su i dalje u obavezi da se pridržavaju propisanih mjera, koje podrazumijevaju, obavezno nošenje maski, poštovanje fizičke distance i druge propisane epidemiološke mjere, poput redovnog pranja ruku i izbegavanja kontakta sa licem dok ruke nisu dezinfikovane.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].