Kotorski vaterpolisti završili nastup u kvalifikacijama za LŠ: Dobri vjetrovi u Primorcu

0
Antonio Toni Petrović

Odlična igra u posljednje dvije utakmice kvalifikacionog turnira Lige šampiona vaterpoliste Primorca dovela je do željenog cilja.

Kotorani, istina, nijesu uspjeli da izbore prolaz u glavnu fazu elitnog takmičenja, ali su ostali u Evropi, igraće Eurokup, gdje mogu, pod uslovom da budu kompletni, daleko da doguraju. Turnir u Sirakuzi protekao je mimo očekivanog, jer su bez pet igrača, uspjeli da pobijede Steauu i odigraju neriješeno sa domaćinom Ortiđom. Dva startna poraza od splitskog Jadrana i Barselone bila su očekivana.

“Zadovoljni smo, pogotovo sa postignutim rezultatima sa posljednje dvije utakmice. Ovakva igra i ponašanje ekipe, od stručnog štaba do najmlađeg, ohrabruje. Nadam se da ćemo ići samo naprijed i kada nam se vrate igrači koji nijesu bili sa nama na turniru”, kazao je Antonio Petrović, sportski direktor Primorca.

Primorac je “poljuljan” ušao u kvalifikacije. Glavni igrači su ostali kod kuće jer su bili pozitivni na korona virus, ali su zato šansu dobili mlađi. I iskoristili je.

“Istina je da smo u Italiju stigli oslabljeni, ali momci, koji su bili ovdje, tokom utakmica su se podizali. To je ono što mi želimo, da Primorac igra tako, a neće biti lako. Moramo da imamo strpljenja, ali mislim da smo na pravom putu”.

Primorac je sezonu otvorio finalnim turnirom Kupa. Glatko je dobio Kataro, a u finalu izgubio u obje utakmice od Jadrana. U Italiju je crnogorski tim bio hendikepiran jer su mnoge ekipe odavno počele da igraju domaće prvenstvo.

U taboru Primorca vjeruje da će crnogorska liga što prije početi, a i trebala je da se održi, međutim korona virus je pomjerio takmičenje.

Pobjeda

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].