Korona hara Crnom Gorom, mjere se ne poštuju: Ne zaboraviti distanca – ruke – maska

0
kafić u Tivtu foto CdM

Danima se u Crnoj Gori dnevni broj zaraženih koronavirusom ne spušta ispod 200, a juče su čak zabilježena 344 nova slučaja. Međutim, ni ovi alarmantni podaci mnoge građane ostavljaju ravnodušnim, te se ne pridržavaju preporuka: ne nose maske, ne drže distancu, organizuju veća okupljanja…

Na fotografiji koju je CdM-u poslao čitalac iz Tivta vidi se da je jedan lokal pun gostiju koji ne poštuju donijete mjere u cilju suzbijanja koronavirusa. Ovakve scene viđaju se svakodnevno u skoro svim crnogorskim gradovima.

Nacionalno koordinaciono tijelo je naložilo nadležnim inspekcijama da kontrolišu poštovanje mjera ali svakodnevni primjeri potvrđuju da ili nema dovoljno inspektora ili se u kontrole ne ide redovno. Ipak, najveću odgovornost snose građani jer nepoštovanjem mjera najprije rizikuju svoje zdravlje i svojih najbližih, a potom i cijelog društva.

Iz Instituta za javno zdravlje su nebrojeno puta upozorili da svako okupljanje predstavlja epidemiološki rizik.

“Koronavirus ne bira i toga svi moram o biti svjesni. Niti je nestao, niti se ublažio. Jedini koji drže ključeve uspjeha su građani koji poštuju mjere”, poručuju iz IJZ.

Koronavirus se munjevito širi i Evropom. Mnoge zemlje ponovo pooštravaju mjere.

U Crnoj Gori je trenutno aktivnih slučajeva je 3828, što na sto hiljada stanovnika 608.

Ne zaboravite: distanca – ruke – maska!

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].