Povratak vanrednog stanja u mnogim državama zbog koronavirusa

0

 

Broj zaraženih Covidom-19 u svijetu premašio je 34 miliona, a više od milion ljudi izgubilo je život od posljedica koronavirusa.

Broj novih slučajeva iz dana u dan rapidno raste.

Evropa se ponovo našla tamo gdje je bila početkom godine, a pojedine zemlje ponovo uvode vanredno stanje, policijski sat, nove zabrane…

U prvom talasu koronavirusa uvedeno je vanredno stanje u gotovo sve evropske države.

Italija:”Predložiću da vanredno stanje traje do kraja januara”

Italijanski premijer Ðuzepe Konte izjavio je da će predložiti parlamentu da produži vanredno stanje do kraja januara naredne godine.

Vanrednim stanjem, koje je trebalo da bude ukinuto sredinom oktobra, daju se veća ovlašćenja regionalnoj i centralnoj vladi, čime se olakšava zvaničnicima da zaobiđu birokratska pravila koja usporavaju većinu procesa donošenja odluka u Italiji, ističe Rojters.

Već nekoliko sedmica primjetan je rast broja zaraženih koronavirusom u Italiji, a raste i broj hospitalizovanih.

U Italilji je od početka pandemije koronavirusom zaražena 314.861 osoba, dok su 35.894 oboljela preminula od posljedica ove infekcije, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Ministar zdravlja Poljske očekuje eskalaciju pandemije

Broj zaraženih u jednom danu bi u Poljskoj u naredne dvije nedjelje mogao da pređe 2.000, saopštio je ministar zdravlja Adam Njedžijelski.

U Poljskoj je danas zabilježen rekordan porast broja novooboljelih, tačnije 1.967 slučajeva potvrđeno je u prethodna 24 sata.

Od početka pandemije u Poljskoj je koronavirusom zaraženo 93.481 ljudi, dok je od posljedica COVID-19 preminulo 2.543 pacijenata.

Švedska zabilježila najveći porast od kraja juna

U Švedskoj je u posljednja 24 sata registrovano još 752 slučajeva koronavirusa, što je najveći broj novoobolelih u jednom danu od 30. juna.

U Rusiji rekordnih 9.000 zaraženih u samo jednom danu

U Rusiji je za posljednja 24 sata prijavljeno skoro 9.000 novih slučajeva zaraze, što je rekordan broj oboljelih u jednom danu od 12. juna.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].