I dalje obustavljeni ambulantni pregledi u KCCG

0

 

U cilju sprječavanja daljeg širenja COVID-19 infekcije u Crnoj Gori ostaje na snazi do daljnjeg odluka Kliničkog centra Crne Gore o obustavljanju ambulantnih pregleda.

“Obustave se odnose na sve zakazane specijalističke, supspecijalističke i radiološke preglede (ultrazvučni, CT i MR pregledi). Obustave se, takođe, odnose i na sve hirurške operativne procedure, te na uzimanje uzoraka za imunološke i genetičke analize u Centru za medicinsku genetiku i imunologiju kao i uzimanje uzoraka u Centru za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku”, saopšteno je iz KCCG.

Navedene obustave se ne odnose na zbrinjavanje pacijenata sa hitnim i urgentnim stanjima, kao i na operativne zahvate kod pacijenata sa malignim oboljenjima uz obavezan negativan PCR test na novi korona virus.

“Dosadašnje širenje infekcije opominje nas da, epidemiju izazvanu novim korona virusom, možemo spriječiti jedino uz poštovanje svih preporučenih i preventivnih mjera. Širenje infekcije ne mogu spriječiti zdravstveni radnici bez pune podrške i saradnje svakog pojedinca”, navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].