Primorac imao težak žrijeb, ali je cilj odigrati što više utakmica

0
Antonio Toni Petrović

Vaterpolisti Primorca u Podgorici su sačekali žrijeb kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona. Nijesu zadovoljni grupom, rivali su kvalitetni (Ortiđa, Barselona, Steaua i Jadran iz Splita), ali su svjesni da će im utakmice sa vrhunskim ekipama u novembru koristiti. Domaćin je italijanska Sirakuza, a prvoplasirane ekipe iz ove i druge grupe igraće finale. Pobjednik ide u elitu.

“Najvažnije je da odigramo što više utakmica, a imamo siguran plasman u drugu rundu kvalifikacija za Evrokup, a možda i utakmice u nokaut fazi”, rekao je sportski direktor Primorca Antonio Petrović.

Kotorski vaterpolisti do petka će boraviti u Podgorici, planiran je bio prijateljski meč sa Primorjem, ali zbog kompletne situacije oko korona virusa hrvatski tim otkazao je dolazak.

Prve zvanične utakmice Kotorani očekuju u oktobru u Kupu – 3. i 7. polufinale sa Katarom, a ako prođu i finale 14. i 17.

“Možda je u Evropi to optimalan broj utakmica ali opet, uglavnom ćemo stvari da vrtimo kod nas. Što nije ni malo dobro. Dva kruga prvenstva odigraćemo između sebe, a moraćemo da sačekamo na njihove termine. Konkretno, između Kupa i kvalifikacija Lige šampiona ima dosta prostora, a opet nema toliko dovoljno da možemo turnir da odigramo”, dodao je Petrović.

Vaterpolisti Primorca do ponedjeljka su radili na Ljetnjem bazenu, od petka su u Podgorici.

Inače, Brazilac Gabrijel da Silva i Amerikanac Alš Moten novi su članovi kotorske ekipe. Prvi pokriva poziciju beka i stigao je iz Sao Paola, a mlađi, 20-godišnji Amerikanac, je ljevoruk i dolazi sa univerziteta.

Pobjeda

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].