Amfilohije demantovao Gojka Perovića, SPC sastavlja vladu

2
Amfilohije i Gojko Perović (Foto: Pobjeda)

Samo nekoliko dana nakon što je sveštenik Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović rekao da SPC nema nikakav plan da učestvuje u formiranju buduće Vlade, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije juče je organizovao sastanak sa čelnim ljudima nove parlamentarne većine.

Amfilohije je tako demantovao sve ono što je Perović rekao. I ne samo Amfilohije. Ovih dana se sa liderima nove većine sastao i episkop budumljansko-nikšićki Joanikije, čime su u vodu pale sve Perovićeve tvrdnje.

Podsjetimo, Gojko Perović je izjavio 15. septembra u emisiji Studio N1 Live da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nema nikakav interes ni plan da učestvuje u formiranju buduće Vlade Crne Gore. On je naveo “da će se crkva nakon ovih izbora rastati sa politikom”.

“Nikakvog prostora nema da se crkva bavi sastavljanjem bilo koje vlade, ni ove”, naveo je Perović.

Amfilohije sa liderima nove većine pokušava da sastavi vladu

Napominjemo da je Amfilohije juče organizovao satanak sa čelnim ljudima nove parlamntarne većine koju čine Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo, kako bi pokušao da pomiri suprostavljene stavove DF-a i nosioca liste Crno na bijelo Dritana Abazovića, a sve kako bi ove tri koalicije uspjele da formiraju novu vladu.

CdM

Mapet šou: Abazović hoće Krivokapića za mandatara, a DF ga neće

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].