DIK: Konačni rezultati izbora najkasnije do ponedjeljka, 14. septembra

0

 

Državna izborna komisija trebalo bi da najkasnije do ponedjeljka 14. septembra saopšti konačne rezultate parlamentarnih i lokalnih izbora održanih 30. avgusta.

Portparol DIK-a Mersudin Dautović kazao je agenciji MINA da će se ponovljeni izbori na jednom biračkom mjestu u Petnjici održati u četvrtak.

“Rok za podnošenje prigovora je 72 sata, odnosno nedjelja veče. Nadamo se da neće biti prigovora”, rekao je Dautović.

On je naveo da se, u roku od 12 sati, kada isteknu rokovi za podnošenje prigovora, moraju proglasiti konačni rezultati.

“Dakle, ponedjeljak ujutro najkasnije ili čak nedjelja veče, ukoliko u 20 sati budemo imali informaciju da nije bilo podnešenih prigovora”, rekao je Dautović.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Adis Duraković kazao je da na biračkom mjestu u Petnjici na kojem će se ponoviti glasanje ima 427 upisanih birača.

Prema nezvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, održanih 30. avgusta, koalicija “Odlučno. DPS – Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, koalicija “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo”, četiri.

Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate imaće po tri poslanika, Socijaldemokratska partija dva, a po jednog predstavnika Albanska lista “Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu” i koalicija “Jedonoglasno”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].