U Hrvatskoj koronavirusom zaraženo 311 osoba, četiri preminule; u Bosni i Hercegovini 281 novozaraženi, sedam osoba preminulo; u Srbiji preminula jedna osoba, 99 novozaraženih

0

 

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 311 novih slučajeva koronavirusa, a četiri pacijenta preminula su od posljedica Covid-19.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, virus je trenutno aktivan kod 2.566 osoba, a od početka epidemije registrovano je 10.725 slučajeva.

Testirano je ukupno 175.346 osoba od početka epidemije, u protekla 24 sata 4.122 osobe.

Ukupno na bolničkom liječenju je 258 osoba, od kojih je 14 na respiratoru.

Oporavilo se 7.968 osoba.

Četvero je preminulih, a ukupno 191 pacijent je umro od početka epidemije.

Uvedene su nove mjere u Požeško-slavonskoj županiji – ograničene su svadbene svečanosti i privatna okupljanja, rekao je šef Nacionalnog štaba i ministar Davor Božinović.

*

U protekla 24 sata registrovano je 281 novozaraženi koronavirusom. Ovo su podaci entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.473 uzorka, od kojih je 238 pozitivno na koronavirus.

Prijavljena su i četiri nova smrtna ishoda.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 8.925 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 127 pacijenata. Trenutno su aktivna 3.442 slučaja pozitivna na koronavirus.

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata registrovano je 43 novozaraženih od 543 testirana uzorka, a preminule su tri osobe.

*

Prema posljednjim informacijama, u Srbiji je potvrđeno 99 novih slučajeva koronavirusa u posljednja 24 sata, a testirana su 8.752 čovjeka.

U istom periodu preminuo je jedan čovjek.

Na respiratoru se nalazi 39 pacijenata.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].