45 dana bombardovanja kulturom na Kotor Artu

1

Paolo Madjeli

Okosnica kotorskog kulturnog ljeta i ove godine je festival Kotor art, koji se sastoji iz 4 segmenta, od početka jula do 15. avgusta.

Ovogodišnji Kotor Art biće na visokom nivou i za 45 dana dogodiće se prijateljsko “bombardovanje kulturom”, kazao je Paolo Mađeli, direktor Kotor Arta.

Ovaj festival je pokretač pažnje intelektualnog dijela svijeta, a Kotor čudo koje treba čuvati, grad koji pripada kotoranima i crnogorcima, ali i cijelom svijetu, kazao je on.

Kotor Art će početi Festivalom pozorišta za djecu od 2. do 10. jula, potom su Don Brankovi dani muzike, ove godine jubilarni deseti put, od 13. jula do 12. avgusta.

Novi pilot projekat pod nazivom “Pisanje grada” biće održan od 25. jula do 5. avgusta, a Kotor Art teatar od 21. jula do 15. avgusta.

U okviru Kotor Arta i ove godine je Pjaca od filozofa na kojoj će se smjenjivati filozofska riječ i rasprave od 5. do 12. avgusta.

Tokom 45 dana trajanja Festivala smjenjivaće se 1700 učesnika iz 20 zemalja koji će realizovati 120 programa.

Programi će se odvijati na 30 kotorskih lokacija otvorenog i zatvorenog tipa.

Ukupan budžet ovogodišnjeg Kotor Arta je 595 hiljada eura koji pokrivaju Opština Kotor, Ministarstvo kulture i sponzori.

Festival uživa i pokroviteljstvo UNESCO-a, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili  Petar Pejaković, predsjednik Fondacije kotorski festival pozorišta za đecu, Ratimir Martinović, umjetnički direktor Kotor Arta , Janko Ljumović u ime novog projekta „Pisanje grada“ i Andrej Nikolaidis koji vodi Pjacu od filozofa.

U ime opštine novinarima se obratila Ljilja Jovović sekretarka Sekretarijata za kulturu a u ime Ministarstva kulture Dragica Milić.

Detaljnije o Kotor artu u našoj sjutrašnjoj emisiji Skalinima kulture od 14.30 .

1 KOMENTAR

  1. Nije malo para s obzirom na stađun od restrikcija i ekonomske krize a uvode nove programe.
    Lijeppo je to što je nivo ali mi se čini da od teatra niša novoga nema , reprize su ranijih predstava , neko se lijepo snalazi u artovanju po kotorski!!!!
    NIjesam provincijalac, znamo i mi u Boki što je nivo , hvala gospodi iz vanka ali TROPO LUŠO!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].