VUKSANOVIĆ ODRŽAO LEKCIJU MANDIĆU: Odgovorne za Jasenovac ja ću nazvati zločincima, a vi ćete Mladića i Karadžića nazvati herojima

2
Mandić-Vuksanović

Poslanik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović polemisao je na današnjoj sjednici Skupštine sa predsjednikom parlamenta iz redova profesionalnih Srba Andrijom Mandićem, koji je iznio pravno-apsurdnu najavu da će ”politički predstavnici srpskog naroda predložiti Skupštini da usvoji rezoluciju o genocidu u Jasenovcu”.

”Očekujem stopostotnu podršku vlasti i opozicije, jer mislimo da u ovom određivanju prema Srebrenici da takav zločin kakav se desio u Jasenovcu takođe treba da podrži ovaj parlament”, rekao je Mandić.

Vuksanović je na to rekao da je Jasenovac najveća sramota Hrvatske proistekla iz politike NDH, kao i da će on to jasno reći za razliku od Mandića koji zločince iz Srebrenice naziva herojima.

”Razlika je u tome što ću ja jasno reći da oni koji su to sproveli u Jasenovcu nazvati zločincima, a vi ćete ljude iz Srebrenice nazvati herojima – Radovana Karadžića, Slobodana Miloševića i Ratka Mladića. U tome je razlika politike koju ja predstavljam i politike koju vi predstavljate”, rekao je Vuksanović.

Mandić je odgovorio demagoški i uopšteno ”da sve one koji su ubijali ratne zarobljenike naziva zločincima” ne pominjući pri tom ubijene žene i djecu u Srebrenici.

Amer Smailović iz Bošnjačke stranke kazao je da ne zna li da je Mandić napravio lapsus kad je kazao da su u Srebrenici ubijani ratni zločinci, te da su tamo ubijane tek rođene bebe i ljudi koji su imali više od 91 godinu.

”Ne znam da li je bila namjera ili lapsus, ali ste izrekli nešto što ponovo ulazi u sferu negiranja genocida, jer su u zaštićenoj zoni ubijani oni koji su tražili zaštitu, a ne samo ratni zarobljenici”, istakao je Smailović.

Mandić je zatim nastavio da relativizuje i odgovorio da “osuđuje svaki zločin, posebno ako je nad djecom i ženama”.

aktuelno

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].