Zoran Vulević: NEVIĐENI POZER I PROVOKATOR!

0

Tekst objavljen u aprilu 2021. a Crnogorski portal ga objavio 30. marta 2024. godine

Ono što me ćera da se oglasim na način koji nikome ne priliči, i pored upornih nastojanja da se savladam, su povremene izjave srpskog predsjednika Aleksandra-Acike Vučića vezane za njegovu “brigu” o Crnoj Gori i traženju načina da joj pomogne. Koju opet, prije neki dan, obznani i time definitivno preli čašu trpeljivosti i obzira moje malenkosti. Za ovu priču je manje bitno u vezi čega i kojim povodom.

I sve te “brižne” poruke nam upućuje:

On, koji je od kada se dočepao vlasti imao pripremljen plan kako da što više naudi Crnoj Gori i pokuša je pripojiti “srpskom svetu!”

On, osvjedočeni i usplamćeli mrzitelj svega što je crnogorsko!

On, koji svojm izjavama o podršci velikosrbima u Crnoj Gori planski i zlonamjerno utiče na jačanje podjela i netrpeljivosti među našim narodom! I to uvijek kada mu se učini da stvari ne teku onako kako priželjkuje!

On, ostrašćeni podstrekač sukoba na prostorima bivše Jugoslavije u ratnim devedesetim godinama.  Da je junačina, kakvom sebe uporno želi da predstavi, ne bi  činio što je činio. Niti bi se danas ponašao kako se ponaša prema Crnoj Gori, ali i prema svom narodu!

On, obični smutljivac i spletkaroš. Intrigaš provincijskog duha! Sjetimo se samo njegove nedostojne, perfidne igre oko respiratora!

On, seljački glumac i blefer koji se u sve i svašta razumije bolje od svih drugih! U medicinu, naročito!

On, koji se na snishodljiv način obraća svojim građanjima, praveći izraz lica mučenika i neshvaćene žrtve. Podešavajući facu kao da je na nekom pokajanju! Kao da ga je neko naćerao da bude to što jeste, a on, eto, morao prihvatiti jer je odani patriota!

On, “perspektivni košarkaški trener” čija je karijera, za sada, zamrznuta, ali koji i dalje ”vredno uči” na usavršavanju svog budućeg poziva! I niže sve same desetke u svom “friškom indeksu!”

On, koji na dnevnom nivou atakuje na moral i inteligenciju sopstvenog naroda prodajući mu “muda za bubrege” i “j… ga u zdrav razum!”

On, koga sjajni Zoran Kesić, jedan od onih zdravomislećih, obrazovanih Srba otmenog, uzvišenog duha, “odra od zajebancije”, razotkrivajući, u svakom smislu, njegovu licemjernu ličnost u svojoj nenadmašnoj emisiji “24 minuta sa Zoranom Kesićem.” Prikazujući ga, kroz brojne suptilne i duhovite komentare, kao osobu opasnu po Srbiju i njenu građansku budućnost!

On, koji je okružen ljudima koji ne bi mogli predstavljati ni mjesnu zajednicu neke zabačene srpske palanke, koje koristi za ostvarenje svojih autoritarnih ciljeva!

On, koji je uz pomoć svoje imperijalne crkve instalirao slične “vlastodržačke kapacitete”  i u Crnoj Gori, koji  je danas urnišu po svim pitanjima!

On, čiju mizernu pomoć i podršku može prihvatiti upravo ta današnja bezlična i sluganska vlast, koju je uz pomoć svoje okupatorske crkve zavladičio u Crnoj Gori!

On, koga ni slučajno ne interesuje srpski narod u Crnoj Gori, već Crna Gora kao teritorija koju bi tako rado pripojio svojoj državi! Crnogorski velikosrbi mu samo služe kao sredstvo da to pokuša ostvariti!

On, koji neprestano bruka građansku Srbiju koja mora što prije preuzeti vlast iz ruku velikosrpskih fanatika, ako želi pomoći sebi i regionu!

Eto takav, i ko zna još kakav, ON je “zabrinut” za Crnu Goru i njenu budućnost!

Dalje, što dalje, svoje neprijateljske ruke od Crne Gore, podmukli, ravnogorski licemjeru!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].