Vlahović Harčenku: NATO intervencija 1999. godine spriječila dalji genocid nad kosovskim Albancima

2

Miodrag Vlahović

Diplomata i predsjednik Crnogorskog Helšinskog odbora (CHO) Miodrag Vlahović prokomentarisao je izjavu ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocana Harčenka koji je danas kazao da je “Zapad histerično blokirao održavanje sjednice SB UN povodom 25 godina od početka NATO agresije na Jugoslaviju”.

– Ambasadore, vaša zemlja je izvršila zločinačku agresiju na Ukrajinu. Ovo što pišete je cinično i lažno. NATO intervencija 1999. godine je (sa zakašnjenjem) zaustavila i spriječila dalji genocid nad kosovskim Albancima. Kremlju bi sada odgovarao jedan novi rat na Zapadnom Balkanu, zar ne? To je suština – poručio je Vlahović na društvenoj mreži Iks (X).

Podsjećamo, Rusija je tražila održavanje sastanka Savjeta bezbjednosti UN o NATO bombardovanju Jugoslavije 1999. godine, ali ruske diplomate i dalje čekaju odgovor japanskog predsjedništva Savjetom bezbjednosti. Prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski je rekao da je Rusija 25. marta – poslala zvanično pismo japanskom predsjedništvu u kome traži da se što prije održi sastanak Savjeta bezbjednosti UN, posvećen 25. godišnjici agresije NATO-a na Jugoslaviju.

2 KOMENTARI

  1. Patetika ne pije vodu, NATO i Zapad su razorili suverenu Jugoslaviju, a sad podpiruju balkanske plemenske pametare.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].