Multimedijalna izložba Ljiljane Petrović, umjetnice primijenjenih umjetnosti iz Beograda

0

 

„Šapat“ – naziv je multimedijalne izložbe autorke Ljiljane Petrović, umjetnice primijenjenih umjetnosti iz Beograda, koja će biti otvorena u Kotoru u nedjelju 6. septembra u Crkvi Svetog Pavla u starom gradu.

Početak je u 20 sati.

Likovnoj publici biće predstavljen niz kostima i digitalnih radova posvećenih sjećanju na zaštitnicu grada Blaženu Ozanu čija se isposnica i nalazi u kompleksu Crkve Svetog Pavla.

“Vodeći se iskustvom, svestrana umjetnica Ljiljana Petrović stigla je sa svojom multimedijalnom izložbom Šapat do čudesnog ambijenta Crkve Svetog Pavla u Starom gradu u Kotoru. U ovom svjetioniku ljepote i sakralnosti, gdje živi legenda o blaženoj Ozani Kotorskoj, autorka je smjelo krenula u osvajanje impozantnog prostora, većini posmatrača poznatog, ali statičnog i zatvorenog. Kao kostimografkinji, blisko joj je slobodno kretanje kroz različite medije i umjetničke i neumjetničke dimenzije”, stoji u najavi izložbe.

Ljiljana Petrović je redovna profesorka scenskog kostima na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu. Autorka je kostima za brojne igrane filmove među kojima su Otac, Krugovi, Falsifikator, Turneja, Klopka, Apsolutnih sto, Munje, Nož i drugi, kao i za 150 pozorišnih predstava gotovo svih vodećih pozorišta u Beogradu i nacionalnih pozorišnih kuća Srbije. Radila je kostime za TV drame, kratkometražne i animirane filmove, kao i za više od 350 realizovanih projekata u advertajzingu.

Multimedijalnu izložbu “Šapat” kotorska likovna publika biće u prilici da vidi do 7. novembra 2020. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].