Izvođač radova na zatvorenom bazenu u Škaljarima biće poznat za desetak dana

10
Zoran Pajović, direktor zatvorenog kotorskog bazena

Zoran Pajović

Otvaranje najnovije ponude za izbor izvođača za rekonstrukciju zatvorenog bazena “Nikša Bućin“ u Škaljarima, koji je više od godinu bez vode i života, bilo je predviđeno 3. jula.

Zbog administrativnih problema od strane Ministarstva koje je trebalo da izdaje nove licence kao jedan od uslova ponuđača da budu u dokumentaciji za izvođenje radova, ovaj posao je kasnio.

Postupak pribavljanja licenci je produžavan sa završnim rokom trećeg avgusta, kada je okončano prikupljanje i otrvorene su ponude, objašnjava za Skala radio Zoran Pajović, upravnik bazena.

Prema najnovijm saznanjima koje Pajović ima od strane najodgovornijih iz Direkcije javnih radova i direktora Kalača u narednih deset dana biće sigurno izabran izvođač radova i rekonstrukcija bazena će konačno početi.

Papirologija je završena, tender je zatvoren, bira se izvođač, pregleda se dokumentacija i za sada sve ide po planu.

Tender, kako i zakon odobrava ide po hitnom postupku, rekao je Pajović koji je od strane direktora Direkcije javnih radova upoznat da je na intervenciju najviših predstavnika vlasti države Crne Gore dobijen uput da se pod hitno krene u realizaciju rekonstrukcije zatvorenog bazena u Kotoru.

Pajović vjeruje da će, samim tim, biti okončana dugogodišnja agonija oko bazena u gradu tradicionalnog vaterpolo sporta koji je državi dao brojne uspjehe i medalje, sportske asove i sportske radnike.

Na pitanje Skala radija koliko će vremena biti potrebno od početka radova od strane izvođača do konačnog završetka, Pajović vjeruje da će bazen zasjati u punom sjaju na proljeće.

Po tehničkoj dokumentaciji, rok je osam mjeseci, jer više ne postoji druga i treća faza kako je prvobitno bilo planirano, već je sada povećan  budžet na 4,5 miliona eura.

Više nema cjepkanja i djelova već kompletan bazen treba da se završi do kraja.

Pajović, s obzirom na podršku kako je kazao sa najvećih adresa u državi vjeruje da će konačno Kotor dobiti sređen zatvoreni plivački bazen.

Njegova rekonstrukcija će uskoro, sa izloženim projektom, moći će da se prati iz posebno uređene kancelarije na bazenu.

10 KOMENTARI

  1. Pajo je od velikosrbina devedesetih , postao veliki Crnogorac jer danas ne samo da je poželjno biti Crnogorac već to može biti i profitabilno,
    Pajo je najbolji primjer toga

    • Ođe je, čojak, riječ o Bazenu i marifetlucima u radovima oko njegove rekonstrukcije. Nije riječ o upravitelju bazena i prebrojavanju njegovih krvnih zrnaca. Ne interesuje me kojoj političkoj opciji pripada. To je najmanje bitno, sve dotle dok svoj posao obavlja korektno.
      “Kašćelanku” grade skoro deset godina, a kraj se ne nazire. Izvođači se mijenjaju, objavljuju bankrot, odu bez obaveze da završe ugovoreni posao.
      Molićemo boga da se tako dugo ne oduži i rekonstrukcija Zimskog bazena.

  2. Građanima Kotora bi neko MORAO objasniti – zašto prilikom tendera za rekonstrukciju Bazena nije odabran izvođač koji je sposoban da obavi sve ugovorene radove, od temelja do krova, u dogovorenom roku. Da izvođač garantuje svojom imovinom ili bankovnim garancijama da će posao biti kvalitetno završen u predviđenom roku.
    Ovako, po fazama se mijenjaju novi izvođači, prethodni objavi bankrot, ne obavi ugovoreni posao a “drmne lovu”.
    Tu se mijenjaju izvođači, podizvođači, subizvođači, sitne zanatske radnje, i bogzna ko sve ne! Na kraju, plaćaju ceh poreski obveznici.
    Imam opravdanu sumnju da se tu pošteno i korektno radi. U svim ti javnim nabavkama ima prostora za nečasne radnje.
    “Hoćemo li pošteno, pa ko koga “zapali”!

  3. Postavlja se pitanje da li je realna planirana cijena sanacije i investicionog tehničkog odrzavanja zatvorenog bazena u Kotoru, nakon samo 30 godina eksploatacije, 4.100.000 € ili nam je svima jasno da se radi o korupciji, o kojoj se ćuti.

  4. Zahvaljujem na informaciji koju ste dali,Vjerujem VAMA ali svako bolje bi bilo kada bi ove informacije bile direktno od onih koi su odgovorni za ponude iz vlade Crne Gore,

  5. …te je direktor bazena? Nemote ga puštati u bazen brez spasioca? Jer,ko zna ,zna li plivati-ili samo roniti…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].